Пређи на главни садржај

Израел ангажује студенте као тајне агенте на Фејсбуку и Твитеру!

(РТ)

Израел је спреман да регрутује студенте да тајно раде у тајним јединицама на факултетима. Студенти ће слати поруке на Фејсбук, Твитер и Јутјуб за рачун израелске владе, а да се не идентификују као владини агенти.

Студенти који учествују у пројекту биће продужена рука јавне дипломатије премијера Бењамина Нетанјахуа. Вође тајних јединица ће добити пуне стипендије за своју онлајн дипломатију (hasbara).

AFP Photo / Stephanie Pilick / AFP

Кабинет премијера би инвестирао до три милиона шекела (840 000 долара) за регрутовање организовање и финансирање активности стотина студената, извештава Хаарец.

Извор из канцеларије премијера рекао је новинарима да су основне теме с којима ће се универзитетске јединице носити везане за дипломатска, безбедносна, питања везана за борбу против бојкота Израела, антисемитизам и делегитимизацију Израела. Студенти ће бити усмерени ка демократским вредностима Израела, на верске слободе, плурализам и “друга  питања која која изражавају политику владине дипломатије”.

Члан израелског Кнесета, Дов Лиман и директор премијеровог кабинета за интерактивне медије, Дени Симан, открили су нову иницијативу на састанку Комитета за односе са дијаспором Кнесета, прошлог месеца.

Кабинет премијера планира да из израелске студентске заједнице седам универзитета регрутује до 550 студената са знањем страних језика. Студентска унија ће објавити програм десетинама хиљада студената и обезбедиће рачунаре и радна места у штабовима на свим универзитетима.

“Друштвени медији не чекају”, рекао је један неименовани званичник укључен у ова настојања за Јерусалем пост.

“Ми ћемо добити ваљане информације и осигурати да оне заживе”, рекао је званичник. “Нећемо оставити негативне приче тамо на мрежи без одговора и ширићемо позитивне поруке. Оно што радимо је револуционарно: јавну дипломатију стављамо у руке јавности”.

Тајне јединице ће бити формиране на сваком универзитету и устројене на полувојни начин. Док ће групе добијати директиве од особља премијеровог кабинета, влада каже да ће оне званично бити политички независне.

“Идеја захтева да улога државе не буде наглашена и зато је неопходно инсистирати на главном ангажману самих студената, без неке политичке везе или припадности”, рекао је Симан.

Вође тајних јединица ће добити пуне стипендије из канцеларије премијера, што ће бити финансирано са укупно 2,78 милиона шекела (780 000 долара), за школарине програма у наступајућој академској години, извештава Хаарец.

“Национална јавна дипломатија из премијеровог кабинета ставља акценат на активности на друштвеним мрежама”, саопштено је из кабинета. “Као део тога, установљена је нова произраелска инфраструктура, студената на универзитетима, која ће помоћи унапређењу иширењу садржаја на друштвеним мрежама, посебно за међународну публику.”

Према подацима достављеним израелским медијима, владин официр за везу за јавно заступање Израела ће надгледати ширење “брзог одговора” израелских званичника, како реагују на вести о догађајима, вршиће и координацију с другим владиним телима која раде на односима с јавношћу, укључујући Израелске одбрамбене снаге (ИОС).

ИОС су недавно заузеле чвршће, повремено контроверзно присуство на друштвеним мрежама – са променљивим резултатима. Нови програм ће добро послужити да се траже и уочавају недостаци комуникације Израела преко мреже.

Прошле године, за време осмодневне операције”Стуб “, упада у појас газе под контролом Хамаса, као одговора на ракетне нападе, Палестинци су у очима јавности добили рат речима на друштвеним медијима.
 Хаарец извештава да је на крају војне операције хаштаг #GazaUnderAttack са  170 000 помињања лако потиснуо израелски  #IsraelUnderFire са слабих 25 000 помињања.

“Перцепција која преовлађује јавним дискурсом је да су Израелске одбрамбене снаге извршиле неоправдани напад”, написао је Симон Томер, истрживач који је пратио активности на друштвеним мрежама током сукоба.


Извор: Israeli govt to recruit students as undercover agents on social media — RT News
За Србин.инфо превео: Александар Јовановић – Микрорем, mikrorem.com
Покровитељ преводилачке делатности блога "Ћирилизовано": Јелички дукат
 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de