ТАСС: Руски суд казнио "Гугл" због читања приватне електронске поште

Московски градски суд је септембра месеца пресудио да "Гугл" руском држављанину Антону Буркову исплати 688 долара због тога што је претраживач наводно читао његову електронску пошту

 

МОСКВА, 29. децембар / ТАСС /. Московски градски суд је одбацио "Гуглову" касациону жалбу на пресуду којом се кажњава са 50,000 рубаља (688 долара) на тужбу становника уралског града Јекатеринбург, који је тврдио да је претраживач читао његову електронску пошту.. "Гуглова" прес-служба је за ТАСС рекла да нема информацију о томе да ли ће се "Гугл" жалити Врховном суду Русије.

Компанија тврди да се писма само аутоматски скенирају да би се спречио спам. Међутим, Бурков је био уверен да то није тачно.

"'Гуглови' роботи су програмирани да прикупљају податке о корисницима и омогуће контекстуално оглашавање", каже Уралац, истичући да постоји право на приватност преписке које даје Устав Русије, а да је "Гуглов" кориснички споразум незаконит.

"То сам открио сасвим случајно. На десној страни мојих писама сам запазио рекламу и схватио да садржи податке из мојих писама."


Извор: ТАСС
Превод: Ћирилизовано за СРБски ФБРепортер
Покровитељ преводилачке делатности блога "Ћирилизовано": Јелички дукат

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!