Гилад Ацмон: Сукоб цивилизација


Израелска војска је данас потврдила да је око 130 палестинских цивила побијено у Рафи прошлог петка, после покретања Ханибал протокола – директиве Израелских одбрамбених снага која је тако скројена да осујети заробљавање израелских бораца. Израел делује свом својом ватреном силом и сравнио је са земљом сво своје суседство, користећи тенкове, артиљерију и бродове за убијање 130 Палестинаца само да би био сигуран да један израелски војник, поручник Хадар Голдин, није жив пао у руке Хамаса.



Једино тумачење овог масакра јесте да је Израел хомицидна држава, потпуно имуна на међународне конвенције и без икаквог поштовања за животе цивила.

У светлу акција јеврејске државе последњих неколико дана и огромне подршке Израелу од Јевреја широм света, евидентно је да смо сведоци сукоба цивилизација. Човечанство се суочава са дивљачким племеном које показује потпуно одсуство емпатије, а ипак, из неких чудних разлога, за себе верује да је изабрано.

Зарад светског мира, човечанство мора да искористи сва средства која су му на располагању и да демонтира јеврејску државу и њен лоби.
Што је доста, доста је.


Аутор: Гилад Ацмон
Извор: Gilad Atzmon – Writings – Clash Of Civilizations
Превео: Александар Јовановић за Магацин
Покровитељ преводилачке делатности блога "Ћирилизовано": Јелички дукат
 

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!