Пређи на главни садржај

Новогодишњи поклон за Декија Берића и другове - припадници Украјинских оружаних снага по друштвеним мрежама "шерују" положаје и наоружање


"ПолитНавигатор" је пронашао доказе да се украјинска војска спрема да нападне Донбас. 1. децембра истиче Мински споразум.

За разлику од ОЕБС-ове мисије, ми смо успели да нађемо доказе да Кијев на ратиште не враћа само тенкове, већ и противавионске ракетне системе. Фотографије свог наоружања на друштвеним мрежама постављају и сами украјински војници, чак и читаве галерије слика својих положаја, па и како се "боре" с алкохолом у виду службе.

Ах, те друштвене мреже


Кијевска војска ништа није научила из пропасти тзв. Антитерористичке операције од прошле године, када је исто било шепурења по друштвеним мрежама. Сви њени војници су користили мобилне телефоне, било их је лако лоцирати. Због тога је избио скандал, војсци је забрањено да користи мобилне телефоне и да "шерује", чак су им и неке организације са Запада држале предавања.

Авај, наређење нису сви разумели. Не само да се јајишу (снимају јајиће, "селфије" - прим. прев.) на ратишту, већ и објављују фотографије својих положаја и наоружања. И не само то. Неки на телефонима нису искључили ни функцију геолокације, па тако одају места војних база и покрете тешког наоружања ка линији раздвајања.

На пример, припадник Украјинских оружаних снага Александар Олејник је на својој страни друштвене мреже Вконтакте објавио фотографију ракетног система. Геолоцирање је показало да је фотографија снимљена у Артјомовску, а Александар је у тексту испод сопствене фотографије написао да је у питању ракетни систем "Оса", који, према Минском споразуму, од линије фронта мора бити удаљен најмање 35км. А оно испаде да је ту, на 10 километара од линије фронта и 5 км од границе између Донбаса и Украјине.Александар се овог пута сликао испред тенка

Град Шастје је у Луганској области, на мање од 5 км удаљености од положаја Војске Луганске Народне Републике. Али редов Кузменко је свој јајић на тенку поставио на друштвену мрежу, и приде, није искључио геолокацију.

Подсећамо да, по Минском споразуму, тенкови морају бити удаљени најмање 15 километара.


Припадници Украјинских оружаних снага фотографишу и "шерују" све: своје пијанке, положаје, наоружање. Тако су открили и своје положаје на правцу Доњецк-Артјомовск, близу  Дебаљцева и Попаснаје.


Војник Ангел је поделио читаву галерију фотографија своје војне базе.Исто ради и "Десни сектор", њихов припадник Миша Ивасјутин нам каже да им је положај код Курахова.

Једна механизована бригада се довољно исликала да се сазна њена тачна локација код Дебаљцева.


 

Неки су недавно отишли на кримску границу.
 
Напомена преводиоца: Не разумем зашто су три последње фотографије поновљене. Али, тако је објављено на "Новорусији тудеј", где се још увек, на жалост, није примио не само добар обичај, већ и обавеза, да се пружи "живи" линк на сопствени извор и читаоцу (и колегама) тако омогуће провера и додатне информације.

А има их:  Эксклюзив: Доказательства переброски Киевом тяжелого вооружения к линии фронта | ПолитНавигатор


Извор: Novorossia Today
Превод: Ћирилизовано за СРБски ФБРепортер
Покровитељ преводилачке делатности блога "Ћирилизовано": Јелички дукат

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de