Владимир Сучан: Минск 2 или остварена сврха Путина

AFP Photo / Andrey Stasevich

Минск 2 је (као и Минск 1) de iure (за разлику од de facto, за сада) покопао егзистенцију не само Новорусије, већ и Доњецке и Луганске Народне Републике, и њихове референдуме ефикасно начинио ништавним и неважећим.

Распиривање српске љубави према Грцима

Александар Јовановић: Каже "Грци најстарији народ на Балкану". Е, ово је већ лукаво. Вероватно није потекло од СНС-оваца, али се неко добро досетио како да код Срба омрзне све популарније Грке, Сиризу и (поред живог "нашег Вучка") Алексиса Ципраса. Још ако се Јован. И. Деретић јави да брани "научно доказану" репутацију Срба као најстаријег народа у Европи, на Земљи и шире, онда... Замолићемо вас да се не потресате. И да имате у виду ко је организовао трибину  "Ко је први дошао на Балкан". Треба се мало реванширати за те силне милионе, пуне јасле и - спас од затвора. Потражите сами мало штива о тзв Центру за промоцију науке, а за почетак извол'те ово: Реклама скупља од науке | Друштво | Novosti.rs

Идејно решење Центра за промоцију науке урадио је аустријски архитекта Волфганг Чапелер
Преносимо вам "вест" са.веб-сајта РТ Војводине Једноставно је тако било најзгодније, на ћирилици је. Потекла је од Танјуга, али су је пренеле и остале домаће преститутке, проверите.

Грци најстарији народ на Балкану

БЕОГРАД -
Први досељеник Балкана је хомоеректус, који је дошао из Африке пре око пола милиона година, речено је вечерас на трибини "Ко је први дошао на Балкан", а стручњаци сматрају да су Грци најстарији староседеоци Балканског полуострва.
Еволуционисткиња Биљана Стојковић је казала да су у Србији пронађени фосили тог хомоерекртуса, који је настао у Африци пре око 1,8 милиона година.
Она је додала да је од те врсте настао савремени човек пре 200 хиљада година, који се потом населио у Европи, пре око 40 хиљада година.
Бета/АП (Dimitri Messinis)
Бета/АП (Dimitri Messinis)

Владимир Сучан: Америчка дипломатија мајсторски оркестрира и ове преговоре у Минску

Као и за Минск 1, америчка дипломатија вешто оркестрира и контролише садашње преговоре у Минску, вукући конце иза сцене.

Ел Мурид је у праву када, као и остали, и он наглашава политичку и геополитичку чињеницу да ни кијевски режим ни народне републике Донбаса нису заиста суверене и независне, што "нормандијски формат" преговора, који званично искључује народне републике, такође показује и потврђује. Чињеница да је Москва пристала или на то морала да пристане, и тиме чињеницу непостојања суверенитета направила свакаквом само не очигледном, такође много говори о карактеру минског процеса и постигнутих договора. С тим у вези, и како Ел Мурид (опет) наглашава , интересантно је да је прави газда и сила иза кијевског режима (и иза ЕУ вазала, Немачке и Француске) такође званично присутан у Минску. Али за привидно одсуство САД разлози су другачији од презрења и деградирања народних република Донбаса, које су за кијевски бандеритски режим "терористички ентитети". А привидно одсуство САД допушта:

Касад ТВ: Преглед вести из Новорусије за 10-11 фебруар


1. Ситуација у ДНР и ЛНР.
2.  Украјинске снаге безбедности настављају да се предају милицији.
3.  Министарстви здравља ЛНР ће организовати снабдевање медицинском опремом из Русије.
4.  Резултати преговора контакт групе у Минску.
5.  Врховна рада укинула опорезивање увозног оружја, свег осим руског.
6.  Врховна рада одобрила именовање Виктора Шохина на место врховног тужиоца Украјине.
7.  Украјински министар економије Абромавичиус изнашао позитивне стране пада гривне.
8.  Председник Украјине прети вођи Радикалне партије Олегу Љашку затвором.
9.  Немачка се пита шта се дешава са украјинском земљом, једном од највећих обрадивих површина у Европи.
10.  Представници УОС посетили Прву школу у Славјанску.
11.  Кличко припрема људе за подземље: "Наша склоништа од ваздушних напада су у нормалном стању!"

Нови видео докази мешања Америке у преврат у Украјини - и шта oни значе

Ћирилизовано: Захваљујемо Немањи Лакићу, нашем младом читаоцу који по занимању није преводилац, што је изабрао текст не само тежак за превођење а препун чињеница које треба знати, већ и аутора, Ерика Зусеа, који се бори против Зла у својој земљи - Сједињеним Америчким Државама. 

Оригинални чланак има неких стотину хиперлинкова, па да би смо себи уштедели време неопходно за рад на другим преводима - нисмо их овде уносили, сем неколико најважнијих, и зато ћемо вас замолити да поред превода користите и оригинални текст.


Нови видео снимци додати су већ убедљивим видео доказима који показују да је америчка влада била контролишућа сила иза изузетно насилног и нелегалног државног удара спроведеног од 18−27. фебруара 2014. у Украјини. Овим ударом збачен је демократски изабран украјински председник Виктор Јанукович. Он никада није правно уклоњен са власти.

Авијација Ратне морнарице Русије ће добити МиГ-29К

МиГ-29К

Јачање и развој морнаричке авијације у 2015. години ће бити вршено путем обнове и модернизације, изјавио је командант Морнаричке авијације, херој Русије, генерал-мајор Игор Кожин. Генерал Кожин је напоменуо да је ове године планирано да Морнаричка авијација Русије буде снабдевена новим авионима типа МиГ-29К и да ће у склопу тих активности Северна флота формирати нову авијацијску јединицу, опремељену тим авионима.