Нови руски разарач на нуклеарни погон ће имати ударну моћ крстарице (и фото-серијал)

Разарач ће можда добити крстареће ракете "Калибар" и "Оникс", или њихове варијанте, уз морнаричку верзију С-500 ракетног система ПВО.

© ITAR-TASS/Dmitry Rogulin

Разарачи на нуклеарни погон изграђени у Русији ће имати ударну моћ крстарице, рекао је новинарима у понедељак главнокомандујући Ратне морнарице РФ, адмирал Виктор Чирков.

Њихова тонажа ће значајно надмашити параметре претходника, додао је Чирков.

"Овај разарач ће имати знатно већу тонажу него његови претходници из Пројекта 956. Ударна моћ новог разарача ће бити упоредива са ударном моћи крстарице. У нови разарач ће бити имплементирана најновија достигнућа руског војно-индустријског комплекса у сфери аутоматизоване контроле", рекао је Чирков.

"Дипломат": Да ли Русији заиста треба нови носач авиона?

Руски носач авиона "Адмирал Кузњецов" © ITAR-TASS/Lev Fedoseyev

Према ономе што је највиши морнарички командант Русије, адмирал Виктор Чирков, у понедељак изјавио за државну новинску агенцију ИТАР-ТАСС, Русија гради нови носач авиона: "Ратна морнарица Руске Федерације ће добити нови носач авиона који доста обећава". Поред тога, рекао је Чирков, ратна морнарица може очекивати да ће добити још 50 пловила различитих типова. Руска Ратна морнарица тренутно оперише с једним носачем - "Адирал Кузњецов", у употреби од 1991. године, после поринућа крајем 1980-их, у време Совјетског Савеза.

"Ратна морнарица ће добити носач. На томе раде истраживачке компаније, строго у складу са захтевима врховног команданта", нагласио је Чирков, наводно током посете фабрици за снабдевање руске Ратне морнарице дизел моторима у близини Москве.

Russian Universe: Worldview of a Xenopatriot

Ћирилизовано: Највише да би смо вам представили још један веб сајт, а и с надом да ће чланак доћи до неког српског самомрзитеља. Они најрадије читају језик окупатора, делом и зато нећемо превести текст. Но, чињеница је да би се у преводу доста изгубило, па ако умете, уживајте у овом раду који не описује само "Russian Universe".

Worldview of a Xenopatriot

Worldview of a Xenopatriot

I’ve just found a picture [this is my edit of Patriot’s version below] illustrating the views expressed on this blog: the West and Russia are the ideal Other for each other. It’s a mirror thing: be it ‘Russian reversals‘, ‘whataboutism‘ or ‘Russian/Western propaganda‘, etc.

Гилад Ацмон: Значење Бибија


Читав спектар јеврејских политичара од левице до деснице троши огромне количине енергије покушавајући да прикрије проблематичне јеврејске културне и идеолошке симптоме. Бењамин Нетанјаху је другачији: он је укупна манифестација свих таквих симптома. Он износи на видело све што у Израелу и у јеврејској политици заслужује презира. Он је оличење свега што одбацујемо у политици јеврејског идентитета, како ционистичкој, тако и "анти". Биби се јавно намеће Америци, њеном народу, америчком Конгресу и Обаминој администрацији. Биби се отворено меша у америчке стратешке и националне безбедносне интересе. И пролази некажњено.