Преглед руске блогосфере за 16. април


Јурасуми: "А ако се не слажете ... биће мање" (са реструктурирањем украјинског дуга )

Да скратим причу, Јареско је ... несрећна ... јер западни кредитори очигледно не разумеју украјинску сложену ситуацију и неће да се петљају са реструктурирањем дуга. Зато им она прети ... чиме? Банкротством? Изгледа да је западни поверилац уверен да ће Украјина, са или без реструктурирања, банкротирати. Тачка, крај приче. Чему онда реструктурирање? Само би ослабитило правну позицију Украјине после банкрота, јер би јој имовина у иностранству могла бити заплењена и аукцијски продата да би се повериоци исплатили. Да човек помисли да је једини разлог зашто је ММФ Украјини дао прву траншу кредита то да одложи банкрот Украјине све док она не престане да буде витално неопходна као транзитна држава за руски гас, у нади да ће се до идуће зиме све средити, без обзира какв хаос банкротсво изазвало.

НAГРAЂЕН ИЗУМ СРБИНA: За рачунаром и у кревету

Ванредно преносимо нешто што није наша продукција. Али... ма немам речи. Славиша, дико и брате, хвала де чуо и де не чуо!


Компјутером може да се рукује из свих положаја

Уређај Славише Страхинића из Прокупља на Сајму проналазаштва у Москви награђен златном медаљом. Изум користан свима који користе компјутер, па и инвалидима

УРЕЂAЈЕМ који помаже у руковању са рачунарима, названом покретни ергономски носач десктоп рачунара, Славиша Страхинић, дипломирани правник из Прокупља, на недавом Међународном сајму проналазаштва и иновативних технологија у Москви освојио је велико признање - златну медаљу “Aрхимед” и истоимену златну плакету. Награду међународног жирија свијим оригиналним изумом, овај Прокупчанин освојио је међу стотинама излагача из разних земаља света.

"Структура пука 'Азов'", забрањени чланак Бориса Рожина - "Пуковника Касада"

Борис Александрович Рожин
Напомена преводиоца: Поштовани читаоци, пред вама је тек део, први део редовне рубрике Преглед руске блогосфере сајта "Форт Рус" коју вам и ми редовно преносимо, али је и то, највероватније, само извод из оригиналног Рожиновог текста на руском - којег нећете наћи. "Лајв журнал", популарна блогерска платформа (од пре неколико година у руском власништву), коју и Рожин користи за сајт "Пуковник Касад", каже следеће.

СУСПЕНДОВАН УНОС

Овај унос је суспендован и није доступан за читање.

Због поверљивости, о разлозима с којих је унос замрзнут не можемо разговарати ни са ким другим осим са власником налога.