Пентагон: Борбена група носача авиона Ратне морнарице САД неће пресретати иранске бродове који плове за Јемен (видео)


"Вашингтон тајмс": Ратни бродови Ратне морнарице САД послати у јеменске воде да блокирају иранско оружје?

Борбена група америчког носача авиона је преразмештена у Арапско море као одговор на погоршање безбедносне ситуације у Јемену, али Пентагон демантује извештаје да је циљ таквог потеза пресретање иранских бродова.

"Бродови се преразмештају да би изводили безбедносне поморске операције, не иду тамо да пресрећу иранске бродове", рекао је пуковник Стив Ворен, портпарол Пентагона.

"Асошиејтед прес" је објавио хитну и алармантну вест да амерички носач "Теодор Рузвелт" хита ка јеменским водама да би се придружио другим америчким ратним бродовима који се спремају да пресрећу иранске бродове са оружјем за Хути побуњенике у Јемену.

Уредник War News Updates: Према "Вашингтон тајмсу"... САД су се мало тргнуле...

Ново мрачно доба - када се факултет не исплати (или и у Америци дошло време есенесоваца)

Без дипломе
Када си тако паметан, зашто ниси богат? Једног дана, када идеал коме треба тежити постане незнање, питање се може заменити са "Када си толико глуп, зашто ниси богат?"

Аутернет: Информациони рат новог облика

Информациони рат се брзо може изгубити ако на "бојишту" немате своја средства, алат. Ширење америчке, британске и европске кукулеле пропаганде преко њихових медијских мрежа огромних размера недавно је имало неколико перипетија.

У Русији, Кини, Ирану и другим државама владе и домаћа индустрија су почелe да праве свој интернет, своје алтернативе платформaма за друштвене мреже које контролише Америка, а у неким случајевима, чак и хардвер који ће све то да носи. И одговориле су на шлагворт САД,  уградиле "е, нећеш више" прекидаче и завеле цензуру да спрече доток информација у земљу и њихову дистрибуцију својим грађанима.

Или, тачније, не да спрече "информације из иностранства", већ "страну пропаганду".

Ех...