Пентагон: Борбена група носача авиона Ратне морнарице САД неће пресретати иранске бродове који плове за Јемен (видео)


"Вашингтон тајмс": Ратни бродови Ратне морнарице САД послати у јеменске воде да блокирају иранско оружје?

Борбена група америчког носача авиона је преразмештена у Арапско море као одговор на погоршање безбедносне ситуације у Јемену, али Пентагон демантује извештаје да је циљ таквог потеза пресретање иранских бродова.

"Бродови се преразмештају да би изводили безбедносне поморске операције, не иду тамо да пресрећу иранске бродове", рекао је пуковник Стив Ворен, портпарол Пентагона.

"Асошиејтед прес" је објавио хитну и алармантну вест да амерички носач "Теодор Рузвелт" хита ка јеменским водама да би се придружио другим америчким ратним бродовима који се спремају да пресрећу иранске бродове са оружјем за Хути побуњенике у Јемену.

Уредник War News Updates: Према "Вашингтон тајмсу"... САД су се мало тргнуле...

ПС. Али Иранци нису, од демонстрирања толике америчке морнаричке силе... "Тајмс оф Израел": Ирански лидер исмејао "глупе" америчке претње, али од своје војске тражи да буде спремна.

Напомена преводиоца: А Израелци доливају уље на ватру, подбадају Американце. Све што напише "Тајмс оф Израел" треба примити са добрим груменом соли. Кога интересује и ко може препоручујем му да прати колико-толико објективни "Хаарец". И "Дебка фајл", наравно, али и то са великом резервом.

Извор: WNU
Превод: Александар Јовановић - Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!