Пуковник Касад: Снаге Украјинских оружаних снага за нову офанзиву


21. август

Према заменику менистра одбране Доњецке Народне Републике Едуарду Басурину, и овом извору, офанзивне снаге украјинске војске броје:

Људство - више од 90,000
БМП-ова (борбених возила пешадије) - око 450
5 "Точки-У", ракетних система великог домета
Вишецевних лансера ракета - око 230
Артиљеријских топова и бацача - више од 1000
Противтенковског оружја - више од 3500

War News Updates: Америчка војска у Јужној Кореји у стању пуне борбене приправности


Уредник War News Updates:  Британски Телеграф из часа у час прати ситуацију у Јужној Кореји, где су америчке снаге стављене у стање пуне борбене приправности, јер је јужнокорејски вођа Ким Џонџ Ун прогласио "квази ратно стање". Оно што брине је то што је Ким Џонг Ун дао крајњи рок до 17 часова у суботу 22. августа да се пропагандно емитовање у пограничној зони заустави, а ако му се ултиматум не испуни... биће војних дејстава.

Јапан у Сибиру

Извор: The Siberian Times

Развој Сибира и Далеког истокa је од виталног значаја за развој читавог азијско-пацифичког региона, сматра јапански посланик.

Улан Уде, 21. август / ТАСС /. Јапан жели да развија посебне економске зоне у руском Сибиру и на Далеком истоку, рекао је у петак посланик Представничког дома јапанског парламента Сакурада Јошитака на Четвртом међународном форуму "Бајкалски дијалог" отвореном у Улан Удеу, главном граду руске републике Бурјатија.

Развој Сибира и Далеког истока је од виталног значаја за развој читавог азијско-пацифичког региона, укључујући Јапан, не само у сфери снабдевања енергијом, већ и у логистици, рекао је јапански посланик, и додао да се Сибир и Далеки Исток могу претворити у огромну логистичку артерију који повезује Европу са азијско-пацифичким регионом.