Јапан у Сибиру

Извор: The Siberian Times

Развој Сибира и Далеког истокa је од виталног значаја за развој читавог азијско-пацифичког региона, сматра јапански посланик.

Улан Уде, 21. август / ТАСС /. Јапан жели да развија посебне економске зоне у руском Сибиру и на Далеком истоку, рекао је у петак посланик Представничког дома јапанског парламента Сакурада Јошитака на Четвртом међународном форуму "Бајкалски дијалог" отвореном у Улан Удеу, главном граду руске републике Бурјатија.

Развој Сибира и Далеког истока је од виталног значаја за развој читавог азијско-пацифичког региона, укључујући Јапан, не само у сфери снабдевања енергијом, већ и у логистици, рекао је јапански посланик, и додао да се Сибир и Далеки Исток могу претворити у огромну логистичку артерију који повезује Европу са азијско-пацифичким регионом.

Јошитака је рекао да јапанске компаније пажљиво прате развој сибирских и далекоисточних области Руске Федерације. "Оне су показале интересовање и могу да дају свој допринос развоју специјалних економских зона", рекао је јапански посланик.

Његов колега Ониши Хидео је рекао да би Транссибирска железница могла постати спона између различитих континената током Олимпијских игара у Токију 2020.

Годишњи форум "Бајкалски дијалог" одржаће се четврти пут и то на територији два сибирска округа. На њему учествују посланици из Русије, Јапана и Монголије, а разговара се о економској сарадњи и еколошкој безбедности Сибира, Далеког истока и азијско-пацифичког региона.

"Бајкалски дијалог", отворен у петак у Улан Удеу, у Бурјатији, током викенда ће бити настављен у Чити, главном граду руског Забајкалског краја. 


Ћирилизовано: Са овом и вестима сличним Русија Кини изнајмљује 115,000 хектара у Сибиру?! и Да ли ће кинески новац најзад премостити реку Лену и и довести до привредног успона /Could Chinese money finally bridge the Lena River and usher economic upsurge?  јасно је чему Руси ће на обали Тихог океана добити највећу статуу Исуса Христоса на свету и зашто "Русија својим грађанима поклања хектар обрадивог земљишта и шуме на Далеком истоку" / Russia gives away one hectare of farmland and forest to its citizens.

Али, прочитајте, није све као на сличици :)

Извор: Russia gives away one hectare of farmland and forest to its citizens 


Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО



Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!