Русија Кини изнајмљује 115,000 хектара у Сибиру?!

© ITAR-TASS/Vladimir Sayapin
МОСКВА, 26. јуна / ТАСС /. Власти руског Прибалкалја кажу да ће почетком следеће године можда потписати споразум са кинеским инвеститорима, о изнајмљивању 115.000 хектара земљишта на 49 година, изјавио је у петак гувернер Константин Илковски.

Неколико јавних организација и посланика је изразило забринутост због споразума, да се њиме може угрозити национална безбедност, и планира да од председника, премијера и безбедносних власти затраже да преиспитају одлуку и да је ставе на јавну расправу.

"До сада смо потписали писмо о намерама, о којем ћемо имати велику дискусију у региону: које области да изнајмимо, који усеви ће се узгајати, колики порез на додату вредност би требало да буде, колико ћемо добити инвестиција, и колико ће се тамо користити руске радне снаге", рекао је гувернер у интервјуу за Известија. "То је дуг пут, и желимо да донесемо одлуку пре него што почне сетва следеће године."

Гувернер каже да се локалне власти надају да ће споразум бити потписан у првом кварталу 2016. године: "Циљ је фебруар или март. Сетва почиње средином маја, па би требало да инвеститори буду спремни и да почну да раде да не би изгубили сезону."


Извор: ТАСС
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!