Пређи на главни садржај

Како продати страх - неуспешан севернокорејски покушај (ВИДЕО)


Techdirt: И раније су нас забављале сличне стварчице севернокорејских пријатеља, углавном трапави покушаји режима из Пјонгјанга да пропагандом утврди своју ионако лошу репутацију. Иако је орвелијанска политика те државе и потпуна и озбиљна, а сигурно располаже и опасним оружјем, превише њених претњи је упућено лошим пропагандним средствима, преслободним коришћењем кадрова из игрица, музике и Фотошопа. Но, како нема краја трци у наоружању, Северна Кореја нам сва поносна демонстрира своје најновије оружје: лошу видео монтажу.

Кога и на шта могу да подстакну ти вишеструки кадрови ракета лансираних са подморнице? И пренаглашена музичка кулиса? Добро, не могу да преведем шта је речено и не знам засигурно, али сам прилично уверен да наратор није објаснио да је ракета експлодирала у неуспешном покушају лансирања, а снимак исецкан па слепљен тако да изгледа да је све било супер успешно! Што каже и анализа калифорнијског "труста мозгова":

"Снимак пробног лансирања ракете са севернокорејске подморнице, објављен два дана по Пјонгјанговом саопштењу да је прошле недеље извео своју четврту нуклеарну пробу, лажан је - према анализи калифорнијског "тинк-тенка".

"Ракета је лансирана, почела да светли, а затим се суновратила", каже Мелиса Ханам, виши научни сарадник калифорнијског Центра "Џејмс Мартин" за истраживања о неширењу оружја Института Мидлбари (Си-Ен-Ес)

Си-Ен-Ес је анализирао два кадра видеа севернокорејског државног медија, снимка како пламен захвата ракету и делови тела ракете отпадају.

Да би сакрила ту чињеницу, Северна Кореја је прибегла драстичној видео монтажи. Користили су и различите углове камере да би изгледало да је изведено неколико узастопних лансирања, али кад снимке пустите напоредо, види се да је реч о истом догађају." - North Korea faked missile test footage: U.S. experts | Reuters

Догађају на који се односи саопштење Пјонгјанга да је недавно извео пробу усавршене нуклеарне бомбе, а што је требало да изазове забринутост аналитичара и америчке владе, вероватно због успешности дугогодишње севернокорејске политике наоружавања - "лажи и још лажи све док стварно не направиш". Међутим, скоро сви су сагласни у мишљењу да Северна Кореја још није у стању да свој,иначе прилично ограничен, нуклеарни арсенал уклопи са иоле озбиљним ракетним системом.

Што не значи да севернокорејски режим није опасан. Јесте, и те како, пре свега по сопствени народ и јужне суседе, које и даље третира као таоце, не би ли изнудио "помоћ".

Присетите се овога кад год чујете америчке јастребове и њихова упозорења колико су непријатељи САД опасни.


Извор: Techdirt
Превод: Ћирилизовано за СРБски ФБРепортер и Центар академске речи, Шабац
Покровитељ преводилачке делатности блога "Ћирилизовано": Јелички дукат
 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de