Допринос председниковице развоју града Чачка

Ћирилизовано: Србе не усрећује само Влада "државе Србије", већ и свесрпска "first lady" из Бајчетине.

Чобанска посла.

Али, док је оваца...


Драгица игнорисала позиве из Чачка


Као што смо вас већ обавестили, прва дама Србије Драгица Николић, оптужила је руководство града и директора болнице Рада Милошевића за крах пројекта изградње новог породилишта у нашем граду. Из Фондације Драгица Николић саопштили су да је Чачак био први на листи пројеката, али да због недостатка добре воље и труда руководства Здравственог центра и локалне самоуправе није реализован.


Градоначелник Чачка Војислав Илић, иако је најавио да ће издати саопштење поводом прозивки прве даме, то до сада није учинио. Незванично је само рекао да је локална самоуправа све урадила што је било до ње, али да није било информација са друге стране. То је приликом последњег гостовања на ТВ Телемарк поврдио и заменик градоначелника Раденко Луковић. Он је рекао да директор болнице Раде Милошевић није могао уопште да ступи у контакт са људима из Фондације и да му се уопште нису јављали на позиве.

- Као што већ зна јавност, урађен је пројекат новог породилшта са гинекологијом, дефинисана је локација, а вредност инвстиције је била 10,5 милиона евра. Приликом следеће посете људи из Фондације су проценили да је то огромна инвестиција, да се његова изградња не може покрити средствима фондације. Било је мишљења  да такав капацитет није примерен броју рађања деце  у граду. Проценило се да је то један мегаломански пројекат и она је са својм стручним тимом и архитектама предложла да се ради један нов пројекат реконструкције породилишта са изградњом једног блока где би се налазила амбуланта. Он су требали да предложе идејни пројекат. Директор болнице ми је пренео да је покушао да ступи у контакт са Фондацијом, али ње дошло до успостављања везе и одговора са друге стране. Ми не знамо где је запело, али знам да није запело до града. Пружали смо сву логистику, обезбеђивали смо документацију, дозволе….По свему судећи, мислим да је Фондација значајна средства уложала у програм помоћи поплављеном подручју И да је то један од разлога зашто ње дошло до реализације, рекао је Луковић за ТВ Телемарк.   

Председник Скупштине града Вељко Неговановић све ове наводе је потврдио, истичући да није коректно са њене стране да локалну самоуправу оптужује за неуспех.


- Од почета сам учествовао у преговорима са Драгица Николић и она је од почетка инсистирала да сама води пројекат. Све је било по њеном, али она није упутила ниједан конкретан захтев према локалној самоуправи. Сада није коректо са њене стране да нас оптужује за неуспех, изјавио је Неговановић.

Према иницијалном плану, породилиште би требало да има површину од 1.800 квадрата и имало би 30 постеља. У објекту је требало да буде смештена савремена операциона сала. На спрату изнад опремио би се одсек за гинекологију.


Извор: Dragica ignorisala pozive iz Čačka - Ozonpress :: internet portal 
Приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!