Пређи на главни садржај

Не постоји украјински Донбас

Не постоји украјински Донбас. Наши сулуди "домољубни" и вазда забринути "партнери", и либерално друштванце сво време пореде Чеченију и Донбас, у смислу правног спровођења те назови операције.

Као прво, Чеченија је имала такав степен суверенитета и аутономних права пре Првог чеченског рата, какав Донбас да је имао, никаквих акција марта 2014. не би било са наше стране.

Даље, три године пре него што је покренута војна операција у Чеченији, вахабије су тамо преузеле власт, клале, секле главе или убиле на "обичан" начин, опљачкале и протерале скоро све руске држављане. Да ли сте чули каквог либерала да се због тога жали? Нисте. Никада.

Да ли је у Донбасу било ичега сличног?

Да ли су тешко наоружане терористичке групе грађана Доњецка напале Дњепропетровску и Запорошку област? Да нису можда убијале, пљачкале и заробљавале?

Да ли су грађани Доњецка изводили терористичке операције у Лавову и Кијеву? Да ли су они подметали експлозив у подруме и напуштене куће?

Да ли су цивили Славјанска, Доњецка и Горловке тиме претили, па је било нужно бомбардовати насељена места из авиона и тешком артиљеријом, што се и данас ради, уз пуну подршку нацистичког кијевског режима и "западне високоцивилизиране демокрације"?

Јануковичу, иако је по њима био крволочни деспот и тиранин, ни на памет није пало да на Лавов, Луцк и Тернопољ пошаље тенкове када су заузете административне зграде, полицијске станице, тужилаштва и војне базе, или да Мајдан гађа минобацачима.

Власти Руске Федерације су доделиле посебан коридор за мирне становнике градова које су окупирали терористи, а исплаћивање пензија грађанима Чеченије није стало ни на месец дана.

Украјина је организовала "Антитерористичку операцију" која се спроводи по свим правилима англосаксонског изума од пре 300 година - блокада, дехуманизација, лагање.

Потпуно супротно закону, Украјина је становницима Донбаса обуставила социјална давања, али без обзира на то, Донбашане назива Украјинцима, па су, следствено, држављани Донбаса држављани Украјине. Само још треба да их јал крсти, јал обреже.

Стварање државе се у Доњецкој Народној Републици и Луганској Народној Републици изводи брзином без преседана. Републике су потпуно прешле на руску рубљу, успоставиле министарства и одсеке, скупштина ради, створена је и потпуно попуњена Војска, дејствују и судови, полиција и тужилаштво.

Народ ДНР и ЛНР је сам схватио шта је украјинска "слобода и демокрација", и зато, ни у ком случају, неће одустати од независности.

Нема више украјинског вакта, Руски Донбас је слободан.


Користан линк: Новорусија је Русији неопходна

Аутор: Владислав Бреег
На енглески превела: Наталија Сињавскаја
Извор: Novorossia Today
Превод: Ћирилизовано
Покровитељ преводилачке делатности блога "Ћирилизовано": Јелички дукат
 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de