Не постоји украјински Донбас

Не постоји украјински Донбас. Наши сулуди "домољубни" и вазда забринути "партнери", и либерално друштванце сво време пореде Чеченију и Донбас, у смислу правног спровођења те назови операције.

Као прво, Чеченија је имала такав степен суверенитета и аутономних права пре Првог чеченског рата, какав Донбас да је имао, никаквих акција марта 2014. не би било са наше стране.

Даље, три године пре него што је покренута војна операција у Чеченији, вахабије су тамо преузеле власт, клале, секле главе или убиле на "обичан" начин, опљачкале и протерале скоро све руске држављане. Да ли сте чули каквог либерала да се због тога жали? Нисте. Никада.

Да ли је у Донбасу било ичега сличног?

Да ли су тешко наоружане терористичке групе грађана Доњецка напале Дњепропетровску и Запорошку област? Да нису можда убијале, пљачкале и заробљавале?

Да ли су грађани Доњецка изводили терористичке операције у Лавову и Кијеву? Да ли су они подметали експлозив у подруме и напуштене куће?

Да ли су цивили Славјанска, Доњецка и Горловке тиме претили, па је било нужно бомбардовати насељена места из авиона и тешком артиљеријом, што се и данас ради, уз пуну подршку нацистичког кијевског режима и "западне високоцивилизиране демокрације"?

Јануковичу, иако је по њима био крволочни деспот и тиранин, ни на памет није пало да на Лавов, Луцк и Тернопољ пошаље тенкове када су заузете административне зграде, полицијске станице, тужилаштва и војне базе, или да Мајдан гађа минобацачима.

Власти Руске Федерације су доделиле посебан коридор за мирне становнике градова које су окупирали терористи, а исплаћивање пензија грађанима Чеченије није стало ни на месец дана.

Украјина је организовала "Антитерористичку операцију" која се спроводи по свим правилима англосаксонског изума од пре 300 година - блокада, дехуманизација, лагање.

Потпуно супротно закону, Украјина је становницима Донбаса обуставила социјална давања, али без обзира на то, Донбашане назива Украјинцима, па су, следствено, држављани Донбаса држављани Украјине. Само још треба да их јал крсти, јал обреже.

Стварање државе се у Доњецкој Народној Републици и Луганској Народној Републици изводи брзином без преседана. Републике су потпуно прешле на руску рубљу, успоставиле министарства и одсеке, скупштина ради, створена је и потпуно попуњена Војска, дејствују и судови, полиција и тужилаштво.

Народ ДНР и ЛНР је сам схватио шта је украјинска "слобода и демокрација", и зато, ни у ком случају, неће одустати од независности.

Нема више украјинског вакта, Руски Донбас је слободан.


Користан линк: Новорусија је Русији неопходна

Аутор: Владислав Бреег
На енглески превела: Наталија Сињавскаја
Извор: Novorossia Today
Превод: Ћирилизовано
Покровитељ преводилачке делатности блога "Ћирилизовано": Јелички дукат
 

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!