Марко Марјановић: Блистави ум британског министра спољних послова Филипа Хамонда (ВИДЕО)

Нобеловац?
Садашњи министар спољних послова Филип Хамонд је могао да каже да би Обама једним телефонским позивом очас натерао Ердогана да престане да бомбардује Сирију. Али није, рекао је нешто сасвим супротно:

"Постоји човек који би могао само једним телефонским позивом да оконча грађански рат у Сирији. То је господин Путин."

А кога би то Путин требало да назове? Америчког председника Барака Хусеина Обаму? Директора ЦИА-е Џона Бренана? Саудијског краља Салмана? Абу Мухамеда из Џабат ал-Нусре? Не. Башара ал Асада.

Зато што је блистави ум закључио:

"Да ли ће Асад отићи или остати у коначном зависи од тога да ли су Руси спремни да искористе свој утицај да га уклоне."

Нормално. Ем је Асад московска пудлица и одазива се и слуша сваку Путинову команду, ем је извор свог зла што се чини по Сирији. Стога је логично да ће, чим он сиђе с власти, бити прекинут, као чаробним штапићем, грађански рат који се води већ пету годину. Исламска држава ће да се спакује и одлепрша у Недођију, Џабат ал-Нусра почети да хекла и бави се домаћом радиношћу, а Салман ионако једва чека да се џихадисти врате, да их запосли као инструкторе вожње за саудијско женскиње.

Па зар није тако било и са Либијом? А је смакнут Гадафи, и он извор зла у својој земљи, Либија процвета и постаде рај на земљи за извозно-избегличку привреду, црначко-кланичку индустрију и џихадлук.

Дакле, Путине, ај' се ти лепо склони с пута, да Запад сиротој Сирији донесе колачиће, кокице и кокишке. Схвати једном, спречаваш прогрес, човече!




Аутор: Марко Марјановић
Извор: Russia Insider
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!