Пређи на главни садржај

Правда.Ру: Империјалистичка политика САД не одражава ставове обичних Американаца


На веб-сајту Беле куће се појавила петиција којом се тражи да садашњи председник и добитник Нобелове награде за мир Барак Обама буде проглашен за ратног злочинца.

У петицији се каже да Обама није крив само за злочине против обичних Американаца, већ и против целог света: "Један од најстрашнијих затвора у историји човечанства - Гвантанамо - и даље ради. Либија је уништена у Обаминој агресији. Обамини агенти у Сирији обучавају, финансирају и организују терористичке групе - такозвану умерену опозицију, која је, између осталог, повезана са Ал Каидом, умешаном у злочине против америчког народа."

Амерички председник је такође оптужен за кршење права Американаца на приватност. Оптужба је последица скандала са прислушкиваним телефонима и тога што НСА има приступ приватној преписци.

Аутори петиције сматрају да би председника Барака Обаму због наведених злочина требало извести пред Међународни кривични суд у Хагу.

Петиција мора да прикупи најмање 100,000 гласова за месец дана, до 9. марта, да би добила правну снагу. До 11. фебруара, потписало ју је скоро 7,000 грађана. Захтев обичних Американаца за покретање кривичног поступка против Обаме је најекстремнији у погледу одговорности њиховог председника, али је било и неколико захтева за импичмент (смењивање - прим. прев.), на пример, .

Наравно, могуће је да су ово потези Обаминих политичких противника, оних којима је још у сећању брутално убиство америчког амбасадора у Либији.

Нико неће покренути процес за импичмент неколико месеци пре избора, али петиција је још један одраз садашњег става америчке јавности спрам председника Барака Хусеина Обаме. 2008. године га је обожавала, сада презире.

На пример, Универзитет Квинипијак је у лето 2014. године спровео анкету о најгорем америчком председнику од 1945. године: за 33% анкетираних то је Обама, 28% је глас дало његовом претходнику Џорџу В. Бушу.

Председник Евроазијске групе и стручњак за област политичке опасности, Јан Бремер је фебруара 2015. казао да Барак Обама има најнижи рејтинг (одобравања) у последњих педесет година.

"Што је веома позитивна појава. Доказује да агресивна, нечовечна, пљачкашка и империјалистичка политика САД није израз ставова обичног Американца. Такву политику намеће и спроводи елита. У ствари, ја бих садашњи режим у Сједињеним Америчким Државама назвао војно-полицијском диктатуром", каже публициста Иља Белоус за Правда.Ру.

По њему, Барак Обама је директно укључен у неколико ратних злочина, почињеним у затвору Гвантанамо, у насиљу блискоисточног и северноафричког "Арапског пролећа" и током кризе у Украјини.

Али Иља Белоус сматра да се политика Сједињених Америчких Држава неће променити ни када Обама оде из Беле куће.

"Политика глобалне доминације, политика слабљења других земаља, политика стварања контролисаног хаоса изван Сједињених Америчких Држава - није то почело од Обаме. И таква политика ће се наставити, ко год био следећи станар Беле куће", каже Иља Белоус.

Видео: "Обамаманија нетрагом нестаде"
Ћирилизовано

Сједињене Америчке Државе су и настале на геноциду и свакаквом злочину, али "обичном" Американцу то не да није сметало него је и учествовао у свему и током многих деценија уживао плодове нечовештва и пљачке, и славио их и као своју сопствену "изузетност"... све донедавно. Па и сада, чак им и алтернативни медији махом воњају по "жал за младост" некада успешног криминалца. Знам, пратим их стотињак. Али, изволите и ви један списак америчких извора, где се се понекад ипак може наћи људскости, да нас подсети на оно што рече - мада је и сама била ратни злочинац - израелски државник и политичар Голда Меир: "Никада им нећемо опростити што су нас натерали да их мрзимо."


The Web Sites They Don't Want You To Read: “A Few of These Sites May Be Run By Truly Insane People”:


Аутор: Антон Куликов
Извор: USA's imperialist policy does not reflect the views of common Americans - PravdaReport
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de