Надограђивање тактичког система веза Британских оружаних снага

Фотографија: Џенерал дајнамикс

Оукдејл, Велс, 11.март 2016. Године (УПИ) - Џенерал дајнамикс Велика Британија лтд испоручује побољшане тактичке системе веза Боуман (Bowman) Британским оружаним снагама. Министарство одбране Велике Британије закључило је уговор  вредан око 192 милиона долара који омогућава да се побољша и надогради систем веза Боуман, који се сада користи у Британским оружаним снагама. На тај начин овај систем веза ће бити уврштен у Боуманов нови БЦИП 5,6 (BCIP5.6) стандард.


Боуманова опрема у возилу  

Између осталог, побољшање и надоградња ће обухватити и око 12,000 нових прикључака, чиме ће се побољшати систем за командовање и контолу јединица на бојишту.

"Овај уговор Британским оружаним снагама омогућава најбоље комуникације на тактичком нивоу", каже Стив Роуботам, главни оперативац британског Џенерал дајнамикса.

"Овим уговором заменићемо старе терминале, и уједно ажурирати софтвер на целом Боуман систему, чиме ћемо осигурати лакоћу употребе, убрзати и оснажити сервисе за пренос података и побољшати интероперабилност", додаје бригадни генерал Ричард Спенсер, руководилац тима Министарства одбране за за информисање, командовање и контролу јединица на бојишту. "Овај нови уговор је добра вест за Британске оружане снаге. Њиме ће у догледно време обезбедити приступ најбољој могућој тактичкој комуникационој опреми."

Британске оружане снаге користе тактички систем Боуман још од 2004. године, који је уграђен у више од 15,000 возила британске војске и у штабове, бродове и хеликоптере.


Извор: УПИ

За Ћирилизовано

пуковник авијације у пензији

Милорад Ђошић-пилот

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!