Пређи на главни садржај

Мишел Чосудовски: Видео снимци терористичких напада у Бриселу - фалсификати


Један од првих видео снимака објављених на белгијским мејнстрим медијима био је, како се тврдило, са камера за надзор бриселског аеродрома. Објављен је у 9.07 сати пре подне, сат после бомбашког напада.

Видео је био лажан, превара. Јер оно што су објавили Derniere Heure и La Libre је био снимак терористичког напада на московски Међународни аеродром Домодедово јануара месеца 2011. године.

Новинари и уредници медија добро знају да су видео-снимци камера за надзор на аеродрому у надлежности органа безбедности аеродрома. И да се обично не пуштају одмах после терористичког напада.

Нема шансе да су медији могли да дођу до таквих снимака одмах после напада. Шта више, аеродром је сместа био затворен.

Другим речима, видео снимци аеродромских камера за надзор нису могли да буду доступни медијима непун сат после терористичког акта.

Derniere Heure је напросто узео видео снимак с Домодедова, уклонио тонски део на руском, изменио датум и објавио га на интернету и телевизији у 9.07 сати.

Да ли је у питању глупава грешка или намера, документовано је у претходном чланку "Глобал рисерч"-а.

Ово је кадар снимка што га је објавио Derniere Heure:


Кадар с Демодедова:


За анализу лажног видеа погледати: Fake Video Used in News Coverage of Brussels Terror Attacks | Global Research - Centre for Research on Globalization 

Али то није све.

Објављен је и други лажан снимак, са бриселске станице метроа Мелбек

О терористичком нападу на станицу бриселског Метроа Мелбек известили су сви мејнстрим медији, па и Си-Ен-Ен.

Али су за приказ догађања на бриселдком метроу  употребили видео снимак терористичког напада у Минску, објављен на телевизији и интернет медијима 2011. године.

Према "Индепендент"-у:

"После бриселског напада дистрибуиран је си-си-ти-ви снимак (CCTV), јер се сматрало да је то видео снимљен на станици Метроа Мелбек. Али се испоставило да је снимак лажан.

Кад је објављена вест о трећој експлозији у главном граду Белгије, на станици метроа у непосредној близини канцеларија Европске уније, многи су кренули да га шерују мислећи да је то снимак бриселског бомбашког напада.

Међутим, убрзо је откривено да се ради о снимку напада у Минску из 2011. године, када је убијено 15 и рањено више од 200 људи."

Чланак "Инденпендент"-а је заснован на заблуди. Мејнстрим медији су били ти што су московски и снимак из Минска објавили као аутентичне, бриселске снимке. Само захваљујући друштвеним мрежама и блоговима је откривено да су их мејнстрим медији злоупотребили.

Таква злоупотреба намеће питање: може ли се веровати мејнстрим медијима у погледу онога што говоре о терористичким нападима у Бриселу?

Јер:

Видео емитован на телевизији и интернету за који се тврдило да приказују експлозију у бриселском метроу од 22. марта 2016. године, CCTV of Terror Attack in Brussels metro station Maalbeek - YouTube: Аутентичан снимак из Минског метроа,Новое видео взрыва в Минском метро от сайта Ежедневник:
 


Ћирилизовано: Money, money, money...не тера само мејнстрим медије да фалсификују и преносе фалсификате. Али зашто српски "патриотски медији", којих се може и треба разумети зашто покушавају да зараде, не објавише - зарад читалаца и сопствене савести - да су још једном насели, прогутали и мамац и удицу и штап?

Чак се и Бееее92 показао професионалнијим: "Snimak eksplozije u Briselu" – star pet godina - B92.net

Можете мислити чега ће све бити кад у комерцијалну употребу уђе...Оружје за информативни рат: манипулација изразом лица снимане особе у реалном времену (ВИДЕО)Аутор: Мишел Чосудовски
Извор: Media Manipulation: More Fake Video Reports of the Brussels Terror Attacks | Global Research - Centre for Research on Globalization
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de