Балтик: НАТО ловци на два километра од Шојгуовог авиона

Министар одбране Русије је у радној посети Калињинграду. На лету изнад неутралних вода Балтичког мора у пратњи руских ловаца уз њега су били и борбени авиони НАТО-а.



Калињинград, 28. март - РИА Новости. Авион министра одбране Русије Сергеја Шојгуа су током лета за Калињинград изнад неутралних вода у Балтичком мору пратили руски Су-27, а на два километра од њих су летели НАТО-ови ловци "еурофајтер", јавља сарадник РИА Новости са места догађаја.
Према његовим речима, ловци НАТО се нису приближавали авиону министара одбране Русије. По слетању, Сергеј Шојгу је отишао у обилазак јединице како је и планирано.
Шојгуова посета Калињинградској области - руској енклави у срцу Европе - има радни карактер. Како је наведено у Министарству одбране, шеф министарства је дошао у инспекцију реконструисаног војног аеродрома Чкаловск у близини Калињинграда, Балтички војнопоморски институт Ушаков и да прими извештаје Команде.
Шојгу је раније изјавио да је повећање активности америчких оружаних снага и НАТО-а у Источној Европи због ескалације ситуације у Украјини ствар "без преседана". У том смислу, Министарство одбране појачава војни контигент у Калињинградском и другим регионима Западног војног округа.

За  Ћирилизовано превео:
мајор авијације у пензији 
Мирослав Младеновић - пилот

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!