Пол Крејг Робертс: Да ли су најновији "напади Исламске државе" још једна "false flag" операција?

Нисам се много бавио последњим нападима приписаним Исламској држави, овај пут у Белгији. А и нећу, јер је објашњење за њих задато већ у првом извештају, па се сваки скептицизам дочекује на нож и одбацује као "теорија завере". Видео сам извештаје да су бомбе биле постављене у плафону и да је први снимак којег је емитовање одобрила власт у ствари снимак напада Чечена на руски аеродром од пре неколико година. Ако су ти извештаји тачни, доводе у питање званично, задато објашњење.

Али питања неће бити.

Под условом да су различити бомбашки напади заиста изведени "под лажном заставом", владама то пролази јер "криви су муслимански терористи" одговара многим мање или више скривеним плановима. Одговара настојањима америчке владе за још рата, још више новца за војску и мера полицијске државе. Али је и у складу с плановима оних који би да ограниче имиграцију, оних који би да бомбашке нападе објасне осветом Западу због империјализма, оних што као руска влада желе стварање јединственог фронта против тероризма, и одговара онима што бомбашке нападе искоришћавају да истакну да је Запад по природи добар, толико да природно навлачи мржњу опаких. Вашингтон терористе и бомбе воли зато што држе Европљане у страху и под шапом Вашингтона.

Свако ко поставља права питања долази под удар групација којима је "за бомбашке нападе крива је Исламска држава" музика за уши и скривени план.

Оно што чусмо јуче и што слушамо данас, да се догодило на бриселском аеродрому или где другде, слушали смо и 1960-их, 1970-их и 1980-их, да је ова или она комунистичка група, Црвене бригаде или Бадер-Мајнхоф, извела бомбашки напад на железничку станицу. У ствари, ти напади су били саставни део операције "Гладио", завере ЦИА-е и европских обавештајних служби против европских народа. Италијанска влада је открила заверу, што је кулминирало опсежном истрагом у којој су припадници обавештајних служби потврдили да су првенствено настојали да убијају жене и децу јер то највише дискредитује комунисте на које се сваљивала кривица за напад. Европске комунистичке партије, у Италији и Француској, су остваривале све бољи успех на изборима, па је Вашингтон тражио да њихову дискредитацију.

Стога, кад данас чујете преститутке, да је Исламска држава опет извела какав бомбашки напад, све што сте сазнали је да тако тврди влада, слично ономе што су тврдиле владе у читавом раздобљу после Другог светског рата, по наређењу Вашингтона, да се дискредитују европске комунистичке партије.

А западним владама није било тешко да превеслају свој популус. Успевају и данас.


Александар Јовановић / Ћирилизовано: Пошто је од 15. децембра прошле године, када сам овде рекао да нећу више преводити Робертса и објаснио зашто, до данас било само четири-пет препричавања и два-три превода (колико их је, превода Робертса, на "Ћирилизовано" умело да буде у току само једне недеље), а како је ово изузетно "знаковит" рад најстаријег мајстора писане речи у масовним медијима, и да га највероватније не бисте добили у целини, учинио сам изузетак од и даље важећег правила.

Уживео сам и читајући и преводећи јасну мисао патријарха стручних коментатора. Надам се да ћете и ви, без обзира на значење и поруку.

Мада је, по мом мишљењу, много продорнији увид Сергеја Филатова у Порука Париза, Брисела и укупне хаотизације Европе - ваш новац је безбедан једино у Сједињеним Америчким Државама.

Ако сте у могућности, прочитајте и анализу Степске свраке, The Saker-а, The writing is on the wall for the European Union - The Unz Review.


Аутор: Пол Крејг Робертс
Извор: Is the Latest “ISIS Attack” Another False Flag? -- Paul Craig Roberts - PaulCraigRoberts.org
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!