Свима и за све: Дивна Љубојевић и "Мелоди" на српској турнеји

Дивна Љубојевић (Фотографија: Небојша Бабић)

Дивна данас у свету ужива статус једног од највећих мисионара српске, византијске и православне културне баштине, и врхунског интерпретатора
 
Aнђеоски глас српске духовне музике Дивна Љубојевић  и њен хор “Мелоди” одржаће концерте 23. маја у Биоскопу Крушевац, 28. маја у Народном позоришту у Нишу и 29. маја у Књажевско-српском театру у Крагујевцу, чиме почиње турнеју “Свима и за све” која ће до краја године обухватити све веће градове Србије.



Након што је недавно испунила београдски Сава центар и Новосадску синагогу, Дивна ће турнејом “Свима и за све” у другим реномираним концертним дворанама наставити да обележава 25 година рада свога хора “Мелод” и промовише нови ЦД “Aнтологија најлепше духовне музике православног истока” (ПГП РТС).

– Репертоар би требало да је ствар инспирације публиком, атмосфером, простором у коме се пева. Aли наравно, основни репертоар је сличан оном из Сава центра и синагоге. Певала сам већ у сваком од ових градова, протекле две и по деценије, али се радујем поновном сусрету са старом и новом публиком! Очекујем да се после концерата дружењима боље упознамо – поручује Дивна.

Са групом пријатеља Дивна је 1991. године у Београду основала хор и студио за духовну музику “Мелоди”. Од тада је са својим ансамблом одржала бројне солистицке концерте и наступала на реномираним фестивалима широм планете, објавивши 25 музичких издања у Србији и иностранству. Дивна данас у свету ужива статус једног од највећих мисионара српске, византијске и православне културне баштине, и врхунског интерпретатора.

ЦД “Aнтологија најлепше духовне музике православног истока“ који је ПГП РТС објавио почетком марта представља пресек онога што је Дивна снимала у протеклих четврт века. У питању су 23 најлепша дела српске, византијске и православне културне баштине.
Недавним гостовањем у популарној ТВ емисији где је отпевала Бајагину песму Дивна је показала да уме изванредно да пева и друге жанрове.

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!