Одлука за Украјину је већ донета

Ниво шефа државе - је изузетно висок ниво на којем свака реч вреди много. Реч шефа државе вреди много пута више него реч речена у медијима и још више од речи изговорене на улици или на друштвеној мрежи.
Председник Русије је 8. маја упутио честитку поводом Дана победе. Ова честитка заслужује да буде у потпуности преписана са званичног сајта: "Владимир Путин честитао је лидерима Азербејџана, Јерменије, Белорусије, Казахстана, Киргистана, Молдавије, Таџикистана, Туркменистана, Узбекистана, Абхазије, Јужне Осетије, као и грађанима Грузије и Украјине 71-ву годишњицу победе у Великом отаџбинском рату".
Пре свега, пада у очи чињеница да честитку шефа Русије нису добили шефови Украјине и Грузије, а народ Украјине и Грузије – је добио!
Многи ће се сетити лоших односа између Русије и Украјине, као и између Русије и Грузије, и рећи, "Па шта? Има ли честитке или не - у чему је разлика? "
Дакле - разлика постоји и разлика је огромна.
У дипломатији, наставак преговора, чак и ако су без резултата - то је већ успех, то је добро, јер ако се нема о чему преговарати, онда се покрећу војници и тенкови.
Кремљ - то није само историјско место, није само леп комплекс зграда где можете поћи на екскурзију, не, Кремљ је концентрација огромне моћи и снаге. Ову чињеницу људи заборављају када виде да телевизија приказује канцеларију шефа државе, пријем амбасадора, отворену линију, итд. Сајт шефа Русије приближава председника народу, и због тога људи губе из вида да свака реч шефа државе вреди много.
Кремљ - то је место дистрибуције казни и награда, ето шта је Кремљ за Русију и многе њене суседе.
Кремљ не трчи пред руду, Кремљ закључује, завршава, зато ако су у Кремљу одлучили да не честитају Дан победе шефовима Украјине и Грузије то је зато што је Кремљу донета нека одлука. Ово може бити план или група планова, или је одлучено да се донесе план у одређеном року, али свакако је комплексно (држава ради комплексно, а не уско фокусирано) и тајно.
Сада у медијима неће бити објављени никакви детаљи о тој одлуци, мало због страних обавештајних служби за које би био велики успех да добију барем нацрт или усмено препричавање данашње одлуке, али одлука је донета, јер да није, онда би шефови Украјине и Грузије добили уобичајену, службену честитку из Кремља.
Под шефовима Украјине и Грузије не треба схватити појединце, већ целе групе оних који владају земљом, то јест, то су хиљаде највиших званичника у земљи, плус радници који их подржавају у медијима и култури - и те групе људи у релативно блиској будућности, по свему судећи, осетиће на себи тежину руке Кремља.
Највероватније, то ће бити казна, а никако награда, јер томе води сва ова политика билатералних односа између Русије и Украјине, као и између Русије и Грузије.
Дакле, одлука у Кремљу је донета, план је утврђен. То не значи да ће се већ сутра све променити, не!
Реализација плана може потрајати неколико година, али не дуже.
Шта је одлучено? Они који читају овај чланак, могу покушати да претпоставе у коментарима, али то ће бити моћна одлука, несумњиво!


 Аутор: Константин Шемелинин 
Извор: Решение по Украине уже принято | Сегодня.ру
За Ћирилизовано превео: Мирослав Младеновић


Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!