"Буратино" (Пинокио) спаљује бункере "ватреном вртешком" - снимци паљбе


Током вежбе у руској Нижегородској области, војници РФ су одрадили тактику, "ватрене вртешке" – дејство по командним местима и бункерима замишљеног непријатеља тешким ракетним бацачем "Буратино" и РСЗО (Реактивная система залпового огня – Ракетни систем плотунске паљбе) "Град".
 Укупно, у обуку је укључено 2000 војника, 500 јединица наоружања и војне опреме. За корекцију паљбе коришћене су беспилотне летелице.
"Буратино" је тешки ракетни бацач на гусеницама, хибрид тенка Т-72 и система ракетног бацача. Испаљује 220-мм невођене ракете са термобаричном бојевом главом. Зависно од модификације, гађа на даљину од 2,700 до 3,500 метара. Лансер је монтиран на покретну платформу. Посада врши навођење лансера на мету коришћењем ласерског даљиномера и балистичког рачунара, обезбеђујући тачност погађања.
 "Град" је вишецевни лансер ракета калибра 122 мм, намењен за дејство по живој сили, лако оклопљној и неоклопљеној техници, батеријама артиљерије и минобацача, командним местима и другим циљевима. "Град" има високе динамичке квалитете и покретљивост која омогућава да се ефикасно користи у комбинацији са оклопним возилима на маршу и на предњој линији у току борбених дејстава.

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!