Пређи на главни садржај

Менаџер бежи из бордела

У Великој Британији је одржан референдум о изласку државе из Европске уније. Присталице "Брегзита" су победиле са разликом од око 4%. И одмах зачусмо узвике радости и горки плач губитника. Притом, емоције се више показују ван магловитог Албиона. И праве високоумне анализе о томе како ће Запад ићи даље. У Русији, такође, брину "шта ће бити ако буде", то јест, како ће излазак Велике Британије утицати на нас.
Међутим, прва реакција на одлуку грађана Велике Британије изгледа некако лажно. Није дошло до трагедије, није се догодила и неће се ни догодити. Џентлмен једноставно каже да напушта бордел "Европа". Зашто? Он више не жели да плаћа "девојкама": Немачкој, Француској, Италији, Грчкој, итд. Новца има, али не би да празни новчаник. Како се каже, “креснуо“ и отишао.
Није тајна да ће Велика Британија отићи ако "девојка" не пристане да служи клијента бесплатно. Референдум? Ту увек постоји много начина да се све промени. На пример, поновити референдум а онда замрзнути ситуацију. Све се заснива на томе да ли је ЕУ спремна да преузме бригу о слабашним привредама мање срећних чланица, као што је Шпанија, без укључивања британских ресурса. Ако Европска унија капитулира, онда Велика Британија неће нигде отићи, а ако одбије да "опслужује" џентлмена без накнаде, џентлмен оде. Мирно. Као прави Енглез.
 
Британија је увек на континенталну Европу гледала оком капетана пиратског брода: опљачкати, преварити у размени робе, или унапред отворити ватру из бродског оружја, да би спречио појаву неког озбиљног непријатеља. А пиратски капетан ће увек ставити интересе своје посаде изнад интереса домородаца.
Узгред буди речено, Енглези су и довели отворену евопску кућу у садашње стања. А траже да хаос и неред рашчисте Немци, Французи, вероватно и Холанђани. Док ће џентлмен са стране посматрати и пућкати томпус. Очајавати неће . У џепу су му још три краљевства: Канада, Аустралија и Нови Зеланд, плус је ту и британски Комонвелт (по свом уређењу он није заједница независних држава!). А елита Индије понавља оно шта говори британска. Џентлмен се шалио када је објавио одлазак британске колонијалне империје. Она се само маскирала, и ништа више.
Ипак, референдум наводи на размишљање. Али закључак ће бити добар онда, и само тада, када му додамо и невиђени успех Доналда Трампа у САД (чак и ако на крају и изгуби од мадам Клинтон).
Трамп у односу на Стари свет види себе у улози горе поменутог џентлмена. То није случајно. Већ дуже време је познато да постоји генетска повезаност британске и америчке елите. Англо-Саксонци су најбројнији у свим наднационалним елитним политичко економским клановима. Чини се да референдум у Великој Британији и само појављивање Трампа у арени политичког циркуса указује на борбу за превласт на међународном нивоу. У сваком случају, можемо рећи са сигурношћу да она почиње. Само немојте очекивати да победник, ко год био, буде благонаклон према Русији. Са буретом нафте се не сарађује. Оно се користи. Шанса за Русију је у томе да је "Велика игра" почела. Сада ће их Русија мање занимати па ће је и мање пљувати.
Талас отворене русофобије на Западу, звецкање оружјем на границама, па чак и "допинг" скандали – све су то упозорења Русима да не улазе са пајсером у међународни ринг, где елегантано боксују два џентлмена. "Не може шут са рогатим ..."
Шта сад? Док су џентлмени занети боксом и обрачунима у "борделу", Русија има велику шансу да самостално решава домаће проблеме. Барем да, као први корак, заустави "реформске" покушаје и либерале који скупљају мрвице испод глобалног стола уставним средствима растави од власти.

Аутор: Александар Гончаров

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de