Руси и француски жандари


Француска отворено понижава Русију. Француски жандари и полиција су блокирали аутобус са званичном делегацијом Сверуског удружења навијача. Француски премијер Мануел Валс рекао је да ће неки навијачи бити депортовани о свом трошку.
Француски "чувари поретка", исти они који нису успели да спрече сукоб навијача у Марсеју, сада се доказују на чудан начин. Мада се није чудити.
Француска полиција, иста она која је са задовољством растурала демонстрације против содомитских бракова користећи водене топове, показала је потпуно професионалну неспособност у борби против терористичких напада, паљења аутомобила и "избеглица" пљачкаша продавница. Али им се указала прилика да се докажу.
Званичну делегацију су одлучили да службено обраде и протерају ван државе. Са хулиганима се тешко сукобити, они не иду у обилазак туристичким аутобусима. Енглеске навијаче, упркос чињеници да су направили погром у Марсеју пре доласка Руса, неће изгнати аутобусима. Зашто? Зато што су Англо-Саксонци – виша раса! Њих ни Астерикс и Обеликс нису дирали у француским јуначким стриповима.

Али Руси, Руси су за Французе гори од ванземаљаца. Ту негде, испод Арапа и емиграната из вреле Африке, које чак и кад врше злочине не депортују преко француске границе.
Сада се са сигурношћу може рећи, без обзира како ће се завршити прича са аутобусом са навијачима на који је извршен препад, да је Француска - зона отворене тираније, расизма и русофобије. И да, сходно томе, наш став према Французима треба да буде истоветан. На пример, премијера Валса треба прогласити непожељним у Русији, као и његову породицу. Било би лепо увести и санкције против француских компанија, протерати им особље из Руске Федерације. Француска самовоља нам не треба.
И још нешто. Изненађује превише мекан одговор на инцидент министра спорта господина Мутка и правника који наводно са РФС-ом (Руски фудбалски савез) сарађују у европским пословима. Колико се може трпети пљување Европе и САД?
Занимљива чињеница: фудбалска репрезентација Русије је већ четири пута тестирана на допинг пре и за време Евро 2016. Тестирање енглеског тима медији нису забележили. Да ли је то повезано са чињеницом да Британци и Сједињене Америчке Државе потпуно контролишу "борбу" против допинга и Светску антидопинг агенцију)?
Штитити своје грађане је НАЈВАЖНИЈА дужност сваке независне државе! Ради тога се може и мора урадити много. На пример, повући национални тим са Евро 2016. Покренути судски поступак против УЕФА-е и Француске. И то пред различитим судовима (укључујући спортске) и различитих територијалних припадности. На крају, ставити све француске владине бирократе који су учествовали у организацији насиља над руским навијачима на посебну листу санкција.
Време је да се заустави комедија са европским понижавањем и клањањем пред безобразницима.
Пратићемо развој ситуације...
А сада, пример из историје: "Цар Николај Павлович (Цар Николај I) је често био ангажован и у дипломатији, а дешавало се да вицеканцелар није знао за његове наредбе. Ево једног од многих примера:
У Паризу је неко написао представу под називом: "Катарина II и њени миљеници", у којој је велика царица представљена у лошем светлу. Представа је почела да се изводи у позориштима. и чим је Цар за то сазнао, истог часа узе да лично напише наређење нашем амбасадору на француском двору, грофу Палену:
"Са примитком, у било које време, без одлагања, да се јавите француском краљу, и пренесите му моју вољу, да сви штампани примерци представе «Катарина II» одмах буду конфисковани и буде забрањено извођење у свим париским позориштима. Ако краљ на то не пристане, затражие враћање ваших акредитива и да сте се за 24 сата из Париза вратили у Русију. За последице ја одговарам."
Курир, којег је лично цар одредио да пренесе ову заповест, изасланика у Паризу је нашао на краљевском ручку, одмах га позвао и предао депешу. кад је прочита, гроф Пален оста збуњен, али ипак је морао да испуни заповест. Вратио се у трпезарију, пришао краљу и објавио да, по налогу цара, тражи аудијенцију истог часа. Краља је ова журба изненадила.
- Можете ли - упитао је - да то одложите бар до после ручка?
- Не, Ваше Величанство - одговорио је амбасадор - наређење мог Цара је тако изричито да сам дужан да Вам овог часа објасним о чему се ради.
Краљ је устао и отишао са изаслаником у другу просторију, где му је овај уручио депешу.
Оштар тон и брзина којом је требало да се одговори, погодила је краља Лудовика-Филипа.
- Извините, грофе - рекао је он Палену, - воља вашег цара може бити закон за Вас, али не и за мене, Краља Француза. Осим тога, Ви и сами врло добро знате да Француска има устав и слободу штампе, и самим тим, и поред жеље, ја сам апсолутно онемогућен да испуним захтев вашег суверена.
- Ако је то коначан одговор Вашег Величанства - рекао је Пален -онда наредите да ми се врате акредитиви.
- Али то ће бити знак објаве рата?
- Можда. Али знајте да цар одговара за последице.
- У крајњем случају... дајте ми времена да се консултујем са министрима.
- Чекаћу двадесет четири часа, али онда обавезно морам отићи.
Исход? Неколико сати после овог разговора, француска влада забраљује извођење представе у позориштима и заплењује све штампане примерке. Наравно, гроф Пален је до даљњег остао у Паризу.
Године 1844., у Паризу је изашла представа "Император Павле". И њу су хтели да дају на сцену. Чувши то, Цар написа краљу Француза, да ће, ако овај "не конфискује ту представу и не забрани њено извођење...послати милион гледалаца, који ће је извиждати". ("Белешке Богуславског" "Руска Старина", септембра 1879...)
Аутор: Александар Гончаров
За Ћирилизовано превео: Мирослав Младеновић

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!