Ф-35 Маринског корпуса први пут испалио рафал од 80 пројектила из свог лаког топа у подвесном контејнеру (Видео)


Бизнис инсајдер:

"Погледајте како Ф-35 морнаричке пешадије пржи из подвесног топа по први пут" - The Marines' F-35 fires an 80-round burst from its gun pod for the first time - Business Insider

На дан 6. јула, у морнаричкој ваздухопловној бази у Патаксент риверу у Мериленду, Марински корпус САД је извео прву успешну пробу лаког топа ГАУ-22 смештеног у подвесном контејнеру Ф-35Б - што може да потврди и Бизнис инсајдер.

Пет дана касније, лаки топ је испалио свој први рафал од 80 пројектила. Громки успех обе пробе види се и на снимку.


Бизнис инсајдер је већ известио о првој проби интегрисаног топа на Ф-35А, али овај лаки топ којег ће користити Ф-35Б и Ц варијанта је сасвим друга звер.

Уместо интегративног дизајна за Ф-35А Ратног ваздухопловства САД, Ф-35Б за Марински корпус и Ф-35Ц за Ратну морнарицу САД ће располагати са 220 пројектила за лаки топ од 25 мм смештен у модуларном контејнеру."

Read more....


Уредник War News Update-a:  Можда овај лаки топ и може да пуца како треба, али опет има само 220 пројектила по задатку.

Александар Јовановић / Ћирилизовано:  Сад се Русима и Кинезима тресу гаће од страха. Или од смеха: са цигле која кошта 337 милиона долара по комаду први пут успешно испаљен митраљески рафал - у лабораторијским условима. Али овај јадни пропагандистички покушај и нема за циљ заплашивање ("одвраћање") Руса и Кинеза. Треба имати какве-такве аргументе за даље рекетирање савезника = куповину америчког оружја, што је и Трампов "бизнис план", да настави, али жешће, са...Denmark F-35 Buy Goes Official ... Lockheed Goes on the Offensive in Canada’s F-35 Debate ... Australia's F-35 jet acquisition has hallmarks of Ponzi scheme, inquiry told | Australia news | The Guardian ...

Извор: WNU
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!