Гилад Ацмон: Поводом "Британска влада загубила документа о својој умешаности у развој нуклеарног наоружања Израела"

Извор: DarkGovernment

 Британска влада је прави мајстор за губљење ствари...

Британска влада загубила документа о својој умешаности у развој нуклеарног наоружања Израела - Israel nuclear weapons: UK government loses file on its involvement with country's arsenal | Home News | News | The Independent


Више од 400 докумената, међу којима су и она која се односе на везе Велике Британије са нуклеарним арсеналом Израела, нестало је током протекле четири године.

Посебно је уочљиво да недостају документа о сарадњи на развоју нуклеарне технологије из 1970-их, као и писмо Винстона Черчила.

Загубљено је више од 60 докумената Министарства спољних и преко 40 докумената Министарства унутрашњих послова.

Случај је откривен захваљујући захтеву Би-Би-Сија по основу закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја.

Међу несталим документима је и сведочанство "Војна и нуклеарна сарадња са Израелом: израелско нуклеарно наоружање".

Израел се још од 1950-их држи политике "нуклеарне двосмислености" -  нити потврђује нити пориче да поседује нуклеарни арсенал.

Али сматра се да Израел тренутно има 80 нуклеарних бојевих глава, насталих тако што су западне владе "играле у складу с политиком 'непрозирности'", како то назва Гардијанов новинар Џулијен Борџер.


Напомена преводиоца: И не загубило се...Др Родни Шекспир: Политику британске владе контролишу ционисти. Интересантно је и то што ће амерички председник, према вести од пре два дана, од УН тражити доношење резолуције о забрани нуклеарних проба...Obama will bypass Congress, seek U.N. resolution on nuclear testing - The Washington Post

Аутор: Гилад Ацмон
Извор: Israel nuclear weapons: UK government loses file on its involvement with country's arsenal — Gilad Atzmon
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!