Пређи на главни садржај

Дебкафајл: Два бивша министра одбране Израела изгрдила Бибија због недовољних 38 милијарди долара америчке војне помоћи

Фотографија: haaretz.com

Ехуд Барак, бивши премијер и министар одбране, у својој колумни од четвртка у "Вашингтон посту" пише да су САД, због Нетањахуовог "несмотреног и неодговорног управљања односима са Белом кућом", Израелу одобриле само 3,8 милијарди годишње војне помоћи у наредној деценији што је "далеко мање него што се могло добити".


Његов наследник на месту министра одбране, Моше Ја'алон је за један вашингтонски "тинк тенк" изјавио да овакав пакет помоћи не удовољава потребама Израела и да ће буџет за одбрану морати да буде сразмерно смањен.

Министар енергетике Јувал Штајниц је у одговору на ове критике изразио захвалност Америци због изузетне великодушности - одобравања Израелу веће војне помоћи него било којој другој земљи, и то у време када САД смањују издатке за сопствену војску. Можда је намера два бивша министра одбране била да подрију Нетањахуа - рекао је Штајниц - али њихове примедбе су много штетније по америчко-израелске односе.


Напомена преводиоца: Два бивша израелска министра одбране заиста имају разлога за незадовољство Нетањахуовим учинком. Али није у питању сама цифра, него што се, овим истим споразумом, "Израел обавезао да од Конгреса неће тражити још новца у току периода важења овог плана (војне помоћи)".

Такође, препоручио бих вам да обрате пажњу...

1. Како је Израел украо атомску бомбу - How Israel Stole the Bomb – Consortiumnews.

2. Како се Израел већ добрано оборужао: Колин Пауел у процурелој е-пошти каже да Израел има 200 нуклеарних бомби - In leaked emails, Colin Powell says Israel has 200 nukes | The Times of Israel. Али је најзанимљивије што је чланак из "Тајмс оф Израел"-а, што потврда да Израел има атомске бомбе није вест ни за мејнстрим ни алтернативне медије ( и стране и српске), него им је битније Пауелово опањкавање Трампа. (Касније, после 14:00, ову јучерашњу вест је пренео Танјуг, а онда и умножи/залепи сајтови, па чак и несретни "Спутњик".)

3. Како Израел краде не само палестинску него и руску (украјинску) земљу, а што руски медији и руска држава уопште не спомињу. Американци Јеврејима плаћају харач бар јавно, а Руси ћутке. Чланак Israel in Ukraine is entirely out of control Uman August 2016 Video, by Scott Humor | The Vineyard of the Saker не могу превести с обзиром на извор, али ево једног од три видео прилога на које Степска сврака не може да полаже ауторска права:4. За крај, да мало засладим, пошто су преводи и прилози за рубрике Ционизам (75) и Израел (124) убедљиво најмање читани - иако се ама баш ништа, ни међународна, ни домаћа политика, ни привреда, ни културни токови... не могу разумети без познавања ционизма, ево једне "душевне хасидске песме, апсолутног ремек-дела":

 Soulful Hassidic tune is an absolute masterpiece
Извор: Two Israeli ex-defense ministers slam PM on US aid deal
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано
   

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de