Мирослав Младеновић: Не било вам тешко...

Предизборна хистерија у САД је на врхунцу. Упрегли су све које могу да вуку на страну за коју су плаћени. А Русија треба да послужи за плашење народа „ако победи Трамп“. Руси, засад, не одговарају на провокације, мудро раде на више фронтова и припремају се за „не дај Боже“. Још само кад би неко објаснио америчком народу зашто је Русија толико јака и зашто треба да је се плаше кад јој је буџет за армију десет пута мањи од америчког. Ево пар текстова са руског сајта који прати страна издања и преводи их ако су занимљиви за руску јавност. Погледајте обе верзије, и руску, и страну, јер им се фотографије разликују а добро илуструју шта је ко од њих хтео да истакне.


HMS Dragon (foreground), a Type 45 Royal Navy destroyer, escorting the Admiral Kuznetsov in the English Channel in 2014 Credit: EPA

© Группа информационного обеспечения Северного флота

1. Када Американци пошаљу пар својих носача авиона уз пратећу ескадру у Средоземље уз границе Сирије, Египта и Либије, то је ширење демократије и заштита интереса. Кад руски носач авиона само пролази поред Велике Британије, то је изазивање панике и агресије. Одмах су ту написи по новинама о угрожавању и агресивности, праћењу разарачима, авионима, камионима и свим могућим средствима. То што једини руски носач нема ни упола авиона као најмањи амерички никога не занима. Ни то што САД имају 19 носача авиона а Руси само један. Руси са својим јединим носачем „обнављају империју“ а Амери са својих 19 шире демократију...

'Posturing' Russians to send aircraft carrier and fleet along the English Channel
«Адмирал Кузнецов» в Ла-Манше | Военное дело | ИноСМИ - Все, что достойно перевода

2. Вежба руских падобранаца са колегама из Египта је изгледа изазвала нека сећања код Италијана. С обзиром на не тако давне „славне“ резултате Италијана и Немаца код Ел Аламејна - није ни чудо.


Сарадња Русије и Египта није им по вољи мада се нису бунили док је разбијана Либија. Повратак Египта у било какву коалицију са било каквим противницима САД је довољан разлог да Путина називају „царем“ а Ел Сисија „фараоном“.
Ecco l’ultima mossa di Putin: i parà si eserciteranno a El-Alamein - La Stampa
Последний ход Путина: учения десантников в Эль-Аламейне | Военное дело | ИноСМИ - Все, что достойно перевода

3. Поучени искуствима свих ратова, Руси маскирање (чувена руска „маскировка“) и дезинформације схватају врло озбиљно и никада нису престали са тражењем нових метода заваравања противника. Њихове лажне мете на надувавање су без премца у свету.

© AP Photo, Pavel Golovkin

Сад их је „открио“ и "Њујорк тајмс" (чији су текст препричали или "надоградили" српски медији).


A New Weapon in Russia’s Arsenal, and It’s Inflatable - The New York Times
Новое оружие в российском арсенале — надувное | Военное дело | ИноСМИ - Все, что достойно перевода 
РТС :: Ново руско оружје – маскировка, армија на надувавање!
"Маскировка" - тактика са којом Руси побеђују своје непријатеље | СРБИН.ИНФО

За Ћирилизовано приредио: мајор авијације у пензији Мирослав Младеновић, пилот

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!