Пређи на главни садржај

Путин: "Узмимо пример Израела..." (Видео)


"Погибије цивила у Мосулу су у реду, погибије цивила у Алепу су злочин" - тако западни мејнстрим медији "обнашају" антируску пропаганду поводом Сирије. А зашто? Зато што Русија уништава америчку инвестицију од милијарди и милијарди долара - џихадисте, који би требало да сруше легитимну сиријску владу. Шта више, и америчка операција у Мосулу је упитна - САД тврде да се тамо боре против Исламске државе, али извештаји су, у најмању руку, контрадикторни.

У овом снимку, Путин истиче да, када је у питању начин како победити,  можемо учити од Израела, који никада не мења приступ и не допушта да ствари "иду својим током". Запад каже да су блискоисточни диктатори "чврсте руке", да владају сурово. А Израел, Израел није чврсторукаш?

(Али то што је Путин за пример узео Израел не значи да подржава окупацију Газе - то је засебно питање. Пример Израела је дат у оквиру објашњења зашто је потребно имати чврст и доследан став и приступ решавању проблема тероризма.)

Lapsus calami на 2.24 - у питању је, наравно, 11. септембар, а не 2011. година:
Напомена преводиоца: Изворни наслов је "Lets learn from Israel" - Putin [Video]. Преведите га како год хоћете, али то Путин нје рекао, рекао је: "Узмите пример Израела..." Али контекст оправдава и превод Инесе Синчугове (на енглески, за видео) и наслов, јер је очигледно да Путин подржава чврст и доследан израелски приступ.

Међутим, текст је... Творац му није потписан, али бих, због стила, рекао да га је сачинио нови уредник "Форт Руса", Хоакин Флорес. А због Флоресове раздроћкане реченице, ненавођења извора и, уопште, приступа "нећемо се држати занатских правила к'о пијан плота", све ређе читам и преводим објављено на сајту који сам некада највише и најрадије користио. Но, главни проблем с овим текстом је, благо речено -  недореченост, а ако ћемо поштено - свесно прикривање чињеница, да:

 - није у питању само Газа, него читава Палестина, плус сиријски Голан под израелском окупацијом;
 - да Израел и ствара и користи терористе када то налази за сходно, да је у интересу јеврејске гузице;
 - да је то што Израел чини у Палестини, а посебно у Гази, школски пример садржаја појма геноцид;
 - да Русија и Путин, када о Израелу говоре, не користе реч "партнер" са иронијом, као када је питању западна олош.

Па? Је л' то хоћу да кажем да је Путин погрешио са израелским примером и, шире гледано, да Русија греши у погледу односа са Израелом? Сматрам да Путин овога пута јесте погрешио. Дебело. Зашто? Зато што га, иако се овога пута формално обраћао новинарима, посебно западним, којима се гаће тресу када се помену ционизам и Израел, нису слушали само они и газде им, него и читав свет - о арапском да не говоримо - и Американци, који знају колико за пропаст своје земље "дугују" ционизму и Израелу, а што важи и за све којима, на пример, централне банке сисају крв. Али такође мислим да ни Путин ни Русија не греше што не улазе у директан сукоб са Израелом. Још је рано, треба се, да поновим по енти пут, прво обрачунати са извођачима ционистичких радова; добар део руске елите (у сваком смислу) је јеврејског порекла...

Уосталом, руска браћа и Путин, Богу хвала, у пракси не маре за "учимо од Израела". Само погледајте Чеченију данас - и сетите се чеченског покоља деце у Беслану.


Аутор: Анониман
Превод видеа: Инеса Синчугова
Извор: Форт Рус
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de