Нису сви муслимани терористи. И зато шеик Ал Кардави позива муслимане из целог света да "збију редове да би се одбранио Алеп"

Фотографија: Ројтерс

Муслимани из целог света треба да притекну у помоћ својој браћи и сестрама из опседнутог сиријског града Алепа - апеловао је поглавар Међународне уније муслиманских учењака са седиштем у Катару, шеик Јусуф ал Кардави, у ексклузивном интервјуу за турску агенцију "Анадолу", који је дао током свог недавног боравка у Истамбулу, где је учествовао на 26. заседању Европског савета за фатву и истраживање.

Од објаве краја једнонедељног прекида ватре 19. септембра, сиријски режим - уз руску ваздушну подршку - непрестано бомбардује делове Алепа под контролом опозиције, што је довело до смрти и рањавања стотина цивила.

Ал Кардави је позвао муслимане из целог света да "збију редове да би се одбранио Алеп" од "свирепости" сиријског режима и његових савезника.

"Ума (светска муслиманска заједница) не сме да буде подељена. као муслимани, сви делимо исту судбину", поручује Ал Кардави.

"Алеп, који пати и патиће, најважнији је циљ нашега времена. Непријатељи ислама руше га са свих страна."

Муслимани, истакао је учењак, "не воле насиље и крвопролиће, и уздржавају се од исказивања непријатељства осим према онима који их нападају.

Источни делови Алепа које држи умерена опозиција су сада под опсадом и на милост и немилост режимске Асадове војске, њених савезника и руске авијације.

Опсада је довела до озбиљне несташице хране и медицинских средстава, што угрожава животе цивилног становништва у граду.

Daily Sabah - Latest & Breaking News from Turkey | Istanbul

Извор: Muslims must unite in defense of Aleppo: Al-Qaradawi - Daily Sabah
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!