Израелски политичар: "Земљотреси у Италији су освета за гласање против Јевреја у УНЕСКО-у"

Илустрација: Ћирилизовано

Два земљотреса, која је погодила Италију ове недеље, били су "освета" за италијанску подршку резолуцији УНЕСКО-а (Организација Уједињених нација за образовање, науку и културу ) којом се пориче јеврејска повезаност за Јерусалимом, рекао је израелски помоћник министра за регионалну сарадњу Ајуб Кара.

"Сигуран сам да је земљотрес догодило због одлуке УНЕСКО-а", пише у меморандуму Каре из владајуће странке Ликуд, а како преноси веб-сајт Ynetnews.

Гротескно је што је израелски политичар био у државној посети Ватикану управо у среду када су земљотреси погодили средишњу Италију, када је погинуо један човек а рањено десет људи.

Претходно, истог дана, УНЕСКО је усвојио резолуцију којом се критикује Израел због начина којим управља светим местом у Јерусалиму - које Јевреји називају Брдо храма, а муслимани Харам ал Шариф (Узвишено уточиште).

Документ је усвојен после жестоке расправе око предложеног текста, а посебно због тога што су се у њему користили арапски називи. Италија је била једна од држава што су гласале за резолуцију.

Израел је оптужио УНЕСКО и његове арапске чланице да покушавају да порекну везе Јевреја са светим местом.

Кара је отишао у Ватикан да спречи доношење резолуције. Настојања му нису уродила плодом, али је ипак успео да проћаска са поглаваром Католичке цркве.

Кара тврди да се папа "снажно успротивио" резолуцији: "Он (папа) је чак јавно рекао да постоји повезаност Свете земље и Јеврејске државе (како Јевреји често називају Израел - прим. прев.)"

Што се тиче преживљавања природних катастрофа, израелски политичар је погледа да "доживети земљотрес није баш најпријатније искуство, али верујемо да ће нас Света столица сачувати".

Извор: РТ


Александар Јовановић / Ћирилизовано

Можда је и тачно да Јевреји верују у заштитништво Свете столице, али се у погледу своје историје - која им даје или би требало да им да за право што присвајају Јерусалим - обезбеђују на много практичнији начин: примењеном археологијом, примењеном историјом и примењеним новинарством.

Сместа је пронађен папирус са најстаријим поменом Јерусалима на хебрејском, медији (сви светски мејнстрим и добар део "копипејстера") кренуше у ширење абера...

Упоредите датум доношења резолуције УНЕСКО-а и када су почеле да се појављују "вести" о најновијем а најстаријем доказу да је Јерусалим Јеврејски. Такође, обратите пажњу на квалитет доказа. Неколико примера:

- WATCH: Oldest Hebrew mention of Jerusalem found on rare papyrus from 7th century BCE | The Times of Israel



- Rare Document Reveals 2,700-Year-Old Jewish Ties to Jerusalem | CBN.com

Don’t politicize archaeology, and don’t historicize politics: On the new 'Jerusalem' papyrus | Aaron Koller | The Blogs | The Times of Israel

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!