Поводом "Блицовог" прилога "Ruskog ambasadora u ovakvom izdanju do sada niste videli (FOTO)"

Прво "Блицово" најновије достигнуће из домена антируске пропаганде, а онда коментар са још једним преузетим прилогом.


Ruskog ambasadora u ovakvom izdanju do sada niste videli (FOTO)

FOTO: M. Đoković / RAS Srbija
Fotoreporter „Blica” uslikao je Čepurina kako sa profesorom tenisa usavršava svoj bekhend i forhend.

Čini se da je ruski ambasador tek počeo da savladava veštine popularnog sporta.


Na to ukazuje i činjenica da na teren nije izašao u udobnoj opremi za vežbanje, već u pantalonama.


Александар Јовановић / Ћирилизовано


Сироти руски амбасадор, да је знао да ће бити на мети камере, вероватно би уз панталоне и, уместо патика и мајце а ради стилског јединства чијег је императива свакако свестан, обуо ципеле и утегао се у кошуљу из Џермин стрита.

Али, овако се баш нацртао да га ЦИА-ин "Блиц" исмејава, представи као...

Руског амбасадора у Србији - ко год био - неко би требало да подучи како и с ким се појављује у јавности и овдашњим својствима и спроводницима антируске (не само) пропаганде. У горњем случају, можда је човек просто имао потребу да изађе мало на ваздух и да се размрда - а не да "sa profesorom tenisa usavršava svoj bekhend i forhend" ("бекХенд"!), како написа учени ЦИА-ин журналистички "asset" (израз западних шијунских газда за своје локалне колаборанте). Али, резултат је да је, својим немаром, западној медијској агентури дао материјала да га представи као, што би смо у Чачку рекли, сељобера.

А у Чачку је пре пар дана урадио нешто још горе. Сарађујући са председником такозваног Друштва српско-руско-белоруског пријатељства и сликајући се са човеком за кога цео Чачак зна да је од Друштва направио експозитуру есенесоваца и доушништво БИА-е (што је потисник ових редова осетио и на својој кожи), дао је прилику чак и добронамернима, да нам се, нама које називају русофилима мада та реч само делом објашњава зашто смо за најчвршћи могући савез Србије и Русије, опет каже -"ти ваши Руси нису озбиљни".

Непотписани латинично-ћирилични текст у доњем прилогу је са веб сајта "Озон прес", чији је власник и "глодур" одборник Чедеристичке (Либералне) странке. Председник Друштва Драган Логвинов је на обе фотографије, први здесна на другој, у друштву амбасадора Чепурина и Драгомира Карића. Напомињем - опет што је сваком Чачанину познато а ја знам из прве руке као некадашњи члан Друштва - да Логвинов нема ама баш никакве заслуге за отварање новог погона.

Што би руском амбасадору требало да је све одавно познато.

 

Misija Društva Srpsko-rusko- beloruskog prijateljstva u Čačku

 

Када је Предраг Радовановић,  дугогодишњи члан Српско-руско-белоруског пријатељства и секретар за привредну сарадњу овог друштва, у децембру 2015. године започео градњу хладњаче у Миоковцима поред Чачка, радове за изградњу овог значајног објекта отворио је амбасадор Руске Федерације Александар Васиљевич Чепурин.

На иницијативу председника друштва Српско-руско-белоруског пријатељства Србије  Чачак, Драгана Логвинова, сада већ изграђени објекат  хладњаче  „Супер Фруит“ у Миоковцима недавно су званично, приликом свог боравка у Чачку,  отворили амбасадор Руске Федерације, Александар Васиљевич Чепурин, амбасадор Републике Белорусије Владимир Чушев и почасни конзул Републике Белорусије,  Драгомир Карић.

Српско-руско-белоруско пријатељство Србије Чачак је у организацији ове манифестације , имало подршку руководства Града Чачка.

Пре отварања хладњаче „Супер Фруит“ у Миоковцима, висока делегација коју су чинили амбасадори Руске Федерације и Републике Белорусије као и почасни конзул Републике Белорусије, имала је пријем код  градоначелника Милуна Тодоровића . После једночасовног разговора амбасадори  Чепурин и Чушев су изјавили да ће се досадашња сарадња наставити и да ће бити још шира и развијенија, јер је Чачак веома битан град, у  срцу Србије и при томе је  у Чачку и седиште друштва Српско-руско-белоруског пријатељства Србије Чачак које са председником Драганом Логвиновим ради на ширењу  друштава по целој Србији.

Током посете Чачку високе дипломатске делегације,   друштво Српско-руско-белоруско пријатељство Србије Чачак је организовало обилазак и полагање венаца на спомен костурницама, где су сахрањени борци за ослобођење Чачка и околине у Другом светском рату,  припадници Црвене армије. У заједничкој гробници у Доњој Трепчи је сахрањено осам бораца Црвене армије и осам бораца партизанског покрета.  Спомен обележје у Трбушанима означава место где је сахрањено 35 бораца Црвене армије, који су погинули у борбама за ослобођење града Чачка. На обе спомен костурнице, венце су положили, амбасадори  Чепурин и Чушев, затим почасни конзул Драгомир Карић, Драган огвинов у име друштва  Српско –руско-белоруско пријатељство и Милан Бојовић, помоћник градоначленика у име града Чачка.

По полагању венаца гости из Русије, Белорусије и делегација Српско-руско-белоруског пријатељства Србије Чачак су се, у традиционалном српском стилу, превезли чезама до села Миоковци, на отворање хладњаче „Супер фруит“.

Гости су присуствовали свечаном пуштању у рад хладњаче, али су сам чин отварања уступили домаћинима Предрагу Радовановићу, власнику хладњаче и градоначелнику града Чачка Милуну Тодоровићу. Предузеће „Супер фруит“ у Селу Миоковцима, већ има дугогодишњу сарадњу са пословним партнерима из Русије и Белорусије, на чије тржиште извози 80 одсто својих производа, а са отварањем  нове хладњаче, очекује се повећање извоза у ове две земље.

Друштво Српско-руско-белоруско пријатељство Србије Чачак већ дужи низ година остварује мисију повезивања Чачка са руским и белоруским партнерима, не само у области културе, спорта и локалних органа власти, већ и на привредном и економском плану.

Позитивни резултати те мисије више су него видљиви, а сведочанство томе је и успешна организација још једног доласка амбасадора Руске Федерације и Републике Белорусије у наш град.

Управо због тога збуњује чињеница да Друштво још увек нема на адекватан начин решено коришћење канцеларијског простора за свој рад, јер простор у Рајићевој улици не задовољава организационе потребе  друштва, а сасвим сигурно није репрезентативан за пријем гостију на дипломатском или високо пословном нивоу.

На органима локалне самоуправе је да то  што пре уваже и реше.

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!