Пређи на главни садржај

Убица руског амбасадора више пута ишао у Катар


ТЕХЕРАН (ФНА) - Турски медији откривају да је Мевлут Мерт Алтинташ, који је прошле недеље у Анкари убио руског амбасадора, неколико пута посетио Доху пре извршења запањујућег злочина.

Турски дневник "Заман" је цитирао неколико извора из Анкаре, који тврде да је Алтинташ после неуспелог војног пуча неколико пута посетио арапску државу Катар.

И турска полиција је потврдила да је Алтинташ путовао у Катар: два пута у августу месецу, тамо је био и у октобру, а у новембру је у Доху путовао "Катари ерлајнсом".

Извори турског листа истичу да су разлози Алтинташових одлазака у Катар још увек непознати, али да је истрага у току и да ће иследници ускоро контактирати катарске званичнике и од њих затражити све информације везане за овај терористички чин и могуће саучеснике.

"Дејли Сабах", гласило блиско турској влади, пре пар дана је први објавио да је Алтинташ одлазио у Катар, али је тај новински извештај касније уклонио са свог веб-сајта.

Прелиминарни резултати истраге што су их објавили турски медији показују да се убица руског амбасадора борио у Алепу 2015. године, у редовима терористичке групе Фатах ал-Шам фронт (некадашњи Ал Нусра фронт).

Према писању "Замана", психолошки профил турског полицајца Алтинташа указује да је убио већи број сиријских војника, али да је погинуло и неколико његових колега.

Истрага је такође утврдила да су Алтинташове акције - у које је наводно ишао уз сагласност турског вођства - знатно допринеле успешности дејстава милитаната у Алепу.

По писању турских медија, Алтинташ је од почетка сиријског сукоба живео у крвавом кошмару, желео је да убија.

"Такође је имао обичај да не открива идентитет својих жртава и циљева."

Алтинташ је прошле недеље од свог команданта затражио да му допусти да се придружи безбедносном апарату руске амбасаде, а онда је почео да прати кретање амбасадора и да се припрема за злочин - наглашава "Заман".

"Нико није помишљао да припадник турске службе која је обезбеђивала руску амбасаду може да убије руског амбасадора."

Млади турски полицајац, две и по године припадник специјалне полицијске јединице за сузбијање нереда, после неуспелог пуча од 15. јула је осам пута био и у обезбеђењу Реџепа Тајипа Ердогана.

Тада је радио у другом прстену Ердогановог обезбеђења, иза тима председникових личних телохранитеља - пише "Хуријетов" новинар Абдулкадир Селви, познат по добрим везама са владајућом елитом.

Амбасадор Андреј Карлов је убијен прошлог понедељка, док је држао поздравни говор на отварању изложбе фотографија под називом "Русија очима Турака". Мевлут Мерт Алинташ је у руског амбасадора испалио девет метака, пре него што је турска полиција убила њега.

Катар, као један од најважнијих покровитеља терористичких група у Сирији, ту своју подршку је истицао више пута, на пример, када је у новембру потврдио да ће наставити да терористе у Сирији снабдева оружјем, чак и ако новоизабрани амерички председник Доналд Трамп обустави помоћ САД терористичким групама.

Катарски министар спољних послова Мухамед бин Абдулрахман бин Јасим ал-Тани је ово рекао после недавне Трампове изјаве да се противи америчкој подршци групама милитаната које се боре против сиријске владе.

Тани је нагласио да Катар и даље жели такву америчку подршку, јер су Катар и САД увек били савезници.

"Али ако ћете се ви предомислити, треба ли и ми да мењамо свој став? Што се нас тиче, Катара барем, ми га нећемо променити", рекао је Тани, додавши: "Наш је став заснован на принципима, вредностима и сопственој процени тамошње ситуације".


Farsnews

Повезано: Владимир Сучан: О губитку Ту-154 код Сочија и реакцији Кремља
 

Извор: Farsnews
Превео: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на

OBRevenge OS

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de