Препорука за два изузетна чланка "Спутњика" на српском језику

Илон Маск (© AFP 2016/ ROBYN BECK)
Плата не чини професионалца, дакле, и даље мислим да је "Спутњик" на српском језику полудилетантска установа чији запослени праве грешке неопростиве за државно-пропагандну медијску кућу, о чему је овде било речи више пута па сад да не понављам.

И да не кварим утисак. Као аутор чланка Напад у Истанбулу организовали Американци? (видео, фото) је потписана "Екипа Спутњика", није битно да ли због групне самозаштите или зато што су заиста били потребни удружени напори читаве редакције да се произведе солидан контрапропагандни рад, тек...Има ту и података а не само гатања, и чланак је пристојно написан, па верујем да ћете уживати у руском узвратном ударцу изведеном српском руком.

Што важи и за чланак „Тесла“ као надувана прича (фото). Неко ће рећи да је непотребан, јер за правог Србина од "москвича" још увек нема бољег аутомобила, и чињеница је да је руска космичка индустрија за три копља испред осталих, а другосрбијанци ионако не читају "Спутњик" па их свођење на земљу једног од њихових идола неће нацвељати, али итекако има смисла као допринос реалнијем сагледавању све те граје о "зеленој енергији".

Чему би и потписник ових редова мало да придода. И зато...

Трећа препорука: латите се клијента за торент и скините пар првих епизода данске серије "Bedrag" (енглески назив: Follow the Money) "финансијски крими-трилер смештен у миље данског бизниса 'обновљиве' енергије". Гарантујем вам да ћете уживати у још једном бисеру нордијског "црног таласа" (више: Nordic Noir | TV and Film from Scandinavia and beyond) и да ћете после хтети да видите свих десет епизода прве сезоне...

И не брините због саучешћа у пиратерији. Бесплатно гледање неколико мајсторских производа нордијске филмске и телевизијске индустрије одговара и самим произвођачима: гледалац ће бити привучен (новооткривеним?) квалитетом и потражиће га на правом месту - у биоскопу и на каналима своје националне телевизије, која ће, ако бар ослушкује шта публика тражи, онда откупити право на приказивање (ко не верује...Digital piracy not harming entertainment industries: study - Business - CBC News).


Александар Јовановић / Ћирилизовано, у предаху превођења једног пооодужег чланка и на
Antergos | Your Linux. Always Fresh. Never Frozen.

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!