Пређи на главни садржај

ВМРО-ДПМНЕ води кампању против Сороша и Фонда за отворено друштво


Највећа странка у Македонији ВМРО-ДПМНЕ, која је победила на изборима 11. децембра, покренула је низ напада НВО које се финансирају преко Сорошеве фондације, тј. Фонда за отворено друштво, што је назив под којим је позната у Бившој Југословенској Републици Македонији (БЈРМ).

ВМРО-ДПМНЕ и њени руководиоци кажу да Џорџ Сорош даје милионе невладиним организацијама које подржавају левичарске странке.

"Сорош лобира нудећи средства невладиним организацијама у износима до пет милиона годишње, а толико кошта владина кампања подршке здравственим и пројектима за професионално оспособљавање", каже члан руководства ВМРО-ДПМНЕ и министар иностраних послова у привременој влади Никола Поповски.

Лидер ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, који је добио мандат за формирање владе, пре неколико недеља је оптужио милијардера Џорџа Сороша да финансира македонску опозицију.

"Позивам Сороша да дође у Македонију, па да видимо шта људи мисле и да ли је исправна ствар нудити милионе таквим странкама", рекао је Груевски у интервјуу за портал "Република".

Опозиција тврди да су такве оптужбе неосноване и да се ови напади изводе по сценарију борбе против оних који се се супротстављају диктаторском и злочиначком режиму.

Шефица Фонда за отворено друштво Фани Каранфилова-Пановска каже да напади на њих показују да се наставља рат против оних који не деле ставове владајуће странке на власти, која ће се, да би на власти и остала, борити у овом рату до краја.

 "Фонд за отворено друштво остаје привржен принципима и вредностима отвореног друштва и има за циљ да подршку јаком и професионалном друштву, које се бори за људска права, слободу говора и против корупције", напомиње Каранфилова Пановска.

Јуче је група новинара и историчара основала грађански покрет "Стоп операцији Сорош", да протестују против пројеката који се финансирају из Фонда за отворено друштво.

"Фонд за отворено друштво функционише под окриљем Сороша и стоји иза свих насилних процеса у Македонији. Ова фондација је створила монопол у цивилном сектору, а у њој нема места за удружења која су против Сорошеве идеологије. Фонд за отворено друштво крши плурализам и жели да наметне екстремнолевичарску идеологију у Македонији ", каже један од иницијатора покрета "Стоп операцији Сорош", историчар Никола Србинов.

Independent Balkan News Agency

Напомена преводиоца: "Јебеш државу којој је Албанија Запад", рече Павле Вујисић на једном снимању у Македонији. Наравно, ником није падало на памет да за тако нешто, за шта би други допао дебеле робије, судски гања глумачку легенду и ратног скојевца и илегалца. Вујисићева опаска важи и за данашњу Македонију, можда и више него социјалистичку. Али њене политичке пијавице на власти бар умеју да се боре када су и саме угрожене. Ово овде...ако се напући.


Аутор: Насер Пајазити
Извор: VMRO-DPMNE holds a campaign against Soros and Open Society Foundation | Independent Balkan News Agency
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на
BunsenLabs Linux

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de