Пређи на главни садржај

Неоосманизам: Полазници курса турског језика боравили у Истанбулу и Чанакалеу

Зашто сам испред изворног наслова додао "неоосманизам" (Неоосманизам — Википедија)? Зато што ова вест и говори о методама новог турчења - обавезно погледајте видео, па ће бити јасно да се то не чини само учењем језика...У организацији амбасаде Турске у Србији и Турској развојној агенцији 34 полазника курса турског језика из града на Лиму од 15. до 19. фебруара посетило је ову земљу.

Током пет дана боравка у Истанбулу и Чанакалеу полазници курса имали су прилику да се упознају са културно историјским споменицима ова два града те да у пракси провере стечено знање турског језика. За неке од њих ово је била прва прилика да бораве у Турској и са собом у Србију носе лепе успомене.

Током 18 месеци, 50 полазника, различитог старосног узраста, похађало је курс турског језика организованог у овдашњем Дому културе. Млади, кроз учење овог језика виде шансу за запослење док се код оних старијих “љубав” према турском језику родила захваљујући честим серијама које на мале екране стижу из ове земље.

"Чула сам прошле године да је почео курс турсог језика у нашем граду и то ми се јако свидело. Професор Орхан Канан својски се потудио да нам пренесе знаће и приближи културу свог народа, тако да сам почела савлађивати овај језик", каже Елма Јукић полазница курса.

Обилазак Галипоља, надомак Чанакалеа, места на којем су се одвијале најкрвавије битке током првог светског рата и посета виртуелном Панорама музеју у Истанбулу, изграђеном на месту на којем је Освајач Мехмет Фатих успоставио свој командни центар за многесу оставили најлепши утисак током боравка у ова два града.

"Турски језик није тежак за учење и ако се то у почетку чинило да јесте јер се ради о коренском језику. Доста се разликује од српског језика без обзира што имамо пуно заједничких речи", смтра полазник курса Дамир Рондић.


Раније:

EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE: Ovako su Bošnjaci išli u Tursku i branili Čanakale! (foto-video) | SandzakHaber.Net , Sandžačke Internet Novine !

- Вучић: Србија је Турцима друга кућа, хоћу да 70.000 Срба ради за њих

- Расим Љајић: Привлачење турских туриста један од приоритета Туристичке организације Србије

- У Првој крагујевачкој гимназији уче турски


Извор: ПП Медиа
Преузето са: Полазници курса турског језика боравили у Истанбулу и Чанакалеу
Приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на MX Linux

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de