Украјинске усташе за собом оставиле 12 погинулих и 14 рањених после неуспешног пробоја


Оружане снаге Украјине су имале 15 погинулих и 14 рањених војника у неуспелом покушају да пробију одбрамбену линију Војске Доњецке Народне Републике у близини села Коминтерново на југу Републике - саопштио је заменик команданта Оперативне команде ДНР Едуард Басурин.

"Треба рећи да је украјинска војска на дан 20. марта претрпела губитке од 12 погинулих и 14 рањених војника, и два оштећена пешадијска оклопна возила и једног тенка", известио је Басурин.

Заменик команданта Оперативне команде ДНР је додао да су војници Републике успели да извуку тело једног од убијених и једног рањеног украјинског војника, који је касније, иако му је указана медицинска помоћ, умро од задобијених рана.

"Украјинци су после неуспешног напада оставили тела својих погинулих сабораца да леже тик уз наше положаје - што јасно показује  да је ово био покушај продора."

Јуче је објављено да је украјинска извиђачко-диверзантска група састављена од два вода покушала да се под заштитом минобацачке ватре пробије кроз положаје Војске ДНР код села Коминтерново, али да је је била приморана да се повуче на почетне положаје, пошто је изгубила десет људи, што мртвих, што рањених.

Русская весна | Только проверенная информация

Fort Russ

Изворни текст на руском: ВСУ потеряли около 30 человек убитыми и ранеными, 2 БМП и танк при попытке прорыва позиций ДНР на юге | Русская весна
Превод на енглески: Џ. Арнолдски
Извор: Fort Russ
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на BunsenLabs Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!