Турска уједињује бивше непријатеље



"Ал Масдар" пише да се у сиријском кантону Ефрин тренутно воде борбе између турске војске курдских Сиријских демократских снага, које ову северносиријску област контролишу од 2012. године.

Овиме опет ескалира турска операција "Штит Еуфрата", у којој Турске оружане снаге са својим савезницима џихадистима спроводе окупацију сиријске територије, и то када су курдске снаге постигле споразум са Арапском војском Сирије да заједно делују против заједничког непријатеља - Турске и терористичке Слободне сиријске армије.

У новим околностима, америчке и руске снаге су се договориле да заједно дејствују на раздвајању сукобљених курдских и турских снага у источној Сирији.

Турска све успешније саму себе сатерава у ћошак. Сврстала је америчке, руске, сиријске и курдске снаге да против ње дејствују заједно, свака са својим, али са циљем који постаје све истоветнији.

Предстојећи сусрет Ердогана и Путина ће, без сумње, бити напет. Ако Турска не напусти своје империјалне амбиције у погледу Сирије и не прекине агресију, може се десити да уједини бивше непријатеље.

Home | The Duran
 
Напомена преводиоца: Турски канцер се шири Блиским истоком, а преко шиптарског и Европом...Да ли је превише оптимистички надати се да ће коњокрадицама и еуропатама једном из дупета доћи у главу?


Аутор: Адам Гери
Извор: BREAKING: Turkish and Kurdish forces fighting in northern Syria
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на BunsenLabs Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!