Инструктор Одбрамбених снага Израела испричао како помаже укроусташама


Постоји план да се у Украјини створи добровољачка организација која ће помагати људству Оружаних снага Украјине.

Тако бар тврди војни инструктор и бивши припадник Одбрамбених снага Израела Цви Аријел, у интервјуу за "Апостроф", у коме је изложио разлоге свог доласка у зону такозване Антитерористичке операције (АТО), коју је посетио прошлог месеца.

"Тамо смо отишли као мала група. Имам такве камараде као што је Павел Фелдблум, који је веома интересантна особа. Павел је родом из Украјине, али је дуго био на челу Московске јеврејске заједнице, један од првих људи Руског јеврејског конгреса, итд. Али је морао да оде из Русије због својих политичких погледа, јер је, као публициста, оштро и отворено критиковао власт, и био изложен притиску, па је дошао овде.

И поставио и себи и нама питање - шта можемо да урадимо за Украјину? Одлуку смо донели заједно: сада је Пасха, војницима Јеврејима ћемо однети мацесе (бесквасни хлеб - прим. прев.), Из искуства знам да мацес не воле само Јевреји, сви га воле, разграбиће га и појести за тили час. Зато смо понели више мацеса него што је потребно војницима Јеврејима и разделили га свима. Посетили смо три јединице, али и другима смо поделили и мацес и друге верске и остале потрепштине. И слушали шта сами кажу да им треба - на основу чега смо дошли до замисли да створимо чисто јеврејску добровољачку организацију која ће помагати учесницима у Антитерористичкој операцији из разних јединица. Не бих да сада откривам читав план, али могу рећи да већ прикупљамо новац да бисмо купили и у Донбас однели шта су нам тражили" - рекао је бивши припадник Одбрамбених снага Израела.

"Помоћ ћете делити не само Јеврејима него и свим припадницима Оружаних снага Украјине?" - запитао је новинар "Апострофа".

"Свакоме, без обзира на етничко порекло. И конкретној јединици. Али бисмо волели да они који ће давати новац буду Јевреји" - одговорио је Аријел.

Евреи записались в неонацистский полк «Азов» | ПолитНавигатор

"Политнавигатор" је већ писао да је Јозеф Цизелс, извршни потпредседник Јеврејске конфедерације Украјине, отворено рекао да се на страни Украјине боре и "момци с израелским пасошима".

ПолитНавигатор

http://www.stalkerzone.org/

Напомена преводиоца - за Олгу Козаченко, Олија и Ангелину, али и за читаоца: Цви Аријел(и) би требало да је одавно познат руској браћи која се писањем, превођењем или на други начин боре против украјинских цио-усташа:

Кијевски Јевреји с бејзбол палицама улазе у борбу против антисемитизма



"...Украјински Јевреји вични борилачким вештинама формирали су снаге за брзу интервенцију да би зауставили антисемитске нападе.

Ариели је додао да су браниоци наоружани бејзбол палицама које им је послао амерички донатор чија је породица из Кијева. „Ми се трудимо да прикупимо средства за панцире који би у великој мери повећали нашу сигурност ако ситуација ескалира“, рекао је Ариели, рођен у Летонији и бивши припадник специјалних снага у Израелским одбрамбеним снагама који живи у Украјини..."

А за контекст, шта ционисти хоће са Украјином и од ње, има тога доста на овом блогу, пре свега под ознаком Ционизам.


Аутор: Олга Козаченко
Изворни текст на руском: Израильский военный инструктор рассказал, как помогает ВСУ | ПолитНавигатор
Превод на енглески: Оли Ричардсон и Ангелина Сиард
Извор: Stalker Zone
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Antergos Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!