Пређи на главни садржај

Пол Крејг Робертс: Америчка демократија је живи мртвац

Paul Craig Roberts - Official Homepage

Трампово, како кажу, "изневеравање" после осам година Обаминог изневеравања је веома поучно. Имали смо председника демократу који је изневерио људе који су га изабрали, а сада имамо републиканског председника који чини то исто. Значење тих чињеница је веома интересантно, али већини измиче.

Али не и руском председнику Владимиру Путину. На скупу дискусионог клуба "Валдај" , Путин је овако сажео западну демократију:
"На Западу, бирачи не могу да мењају политику преко избора, јер владајућа елита контролише свакога, ма ко био изабран. Избори дају привид демократије, али гласањем се не мења политика којом се фаворизују рат и елита. Дакле, воља народа је небитна.

Народ види да он и његов глас не утичу на вођење државних послова. То га чини уплашеним, фрустрираним и бесним, што је комбинација осећања опасна по елиту, која онда државну силу организује против народа, којег истовремено, пропагандом, позива да подржи још ратова."
Обама је обећао да ће изаћи из Авганистана или Ирака, можда из оба рата. Обама је обећао да ће расформирати полицијску државу, творевину режима Џорџа Дабије Буша. Обама је обећао да ће се "фокусирати" на америчке ресурсе и америчке проблеме, као што је здравствена заштита.
И? Шта је урадио? Постојеће ратове је проширио и започео нове - разорио је Либију и покушао то исто са Сиријом, у чему су га спречили британско неучествовање и руски отпор. Обама је збацио демократски изабране владе у Хондурасу и Украјини. Америчку полицијску државу је појачао. Кренуо у сатанизацију Русије и Путина. Амерички народ је издао и тако што је приватним осигуравајућим компанијама дао да сачине план здравственог образовања, чувени "Обамакер", којим се новац за здравствену заштиту претвара у њихов профит.

Што је све заборављено када су владајућа елита и преститутке које служе једино потребама елите сатанизовање преусмериле на Трампа. Највећа опасност по САД и амерички народ наједном постаде новоизабрани председник Сједињених Америчких Држава - руски агент. Трамп се с Путином уротио да покраде гласове америчког народа за Хилари Клинтон и да Белу кућу претвори у Путиновог партнера у обнови "совјетског царства".

Глупост, наравно, али глупост привлачна и жестока, и, показало се, делотворна. Трамп је подлегао притиску и жртвовао свог саветника за националну безбедност, човека који се залагао да се испуни Трампово обећање да ће нормализовати односе с Русијом. Трамп га је заменио русофобом, идиотом који зазива и једва чека да види печуркасте облаке над градовима Запада.

Зашто су двојица америчких председника, један за другим, потпуно издали свет који их изабра?

Зато што нису толико моћни као интересне групе које уистину одлучују.

Трамп је обећао да ће нас извући из Сирије, али је ничим изазваним нападом "томахавцима" на Сирију починио несумњив ратни злочин.

Трамп је обећао да ће нормализовати односе са Русијом, али његов државни секретар саопштава да ће америчке економске санкције Русији остати све док Русија Украјини не преда руску црноморску поморску базу на Криму.

Немогуће је нормализовати односе када се од друге стране захтева да ту нормализацију плати самоубиством.

И поред Трамповог потпуног потчињавања држави у држави, данас сам на НПР-у чуо сирову пропаганду пресвучену у "стручно мишљење", да је Трамп необјективан "гледе" медија, иако смо сви сведоци медијске необјективности усмерене против Трампа, у шта спада и емисија о којој говорим.

НПР је довукао "експерте" да тврде да Трамп клевеће Обаму када га оптужује за прислушкивање. НПР и експерти не рекоше ништа о оптужбама Обаминог режима да се Трамп заверио са Путином да покраде гласове и победу Хилари Клинтон.

Ако је ишта клевета, то је ово што према Трампу чини Обамин режим, али НПР тороче једино како Обама може да тужи Трампа.

Иако су обојица јавне личности и не могу да се тужакају по судовима.

Али зашто НПР-ови експерти то не споменуше'

Зашто владајућа олигархија преко својих преститутки спопада председника који им се већ подчинио?

Можда то држава у држави хоће да од Трампа направи пример, да на њему демонстрира да се никада више не сме десити да се особа која се кандидује за високу државну функцију популистичким обећањима додворава електорату.


Претходно од истог аутора: Пол Крејг Робертс: О Марин Ле Пен, опет


Аутор: Пол Крејг Робертс
Извор: American Democracy: A Dead Man Walking - PaulCraigRoberts.org
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на MX Linux

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de