Слатке муке корисника Арч Линукса

Дрхтавог прста над тастером enter после још једног укуцавања sudo pacman -Syu у терминал свог система, корисник Арч Линукса (Arch Linux) из Џексонвила на Флориди  је деловао крајње анксиозно - пишу тамошњи медији.

Показујући на текст Proceed with installation? [Y/n], који је злослутно титрао на терминалу, флоридски пингвиниста је репортерима описао стресни а свакодневни арчерски дрил: "С једне стране, волим што ме скоро сваки дан чекају нови програми и системи пакета, ал' знате ону народну - апдејт дневно, срање извесно. A кажу да је Арч Линукс KISS систем (Keep it simple, stupid). Пре ће бити да је за мазохисте."

Наш пингвиниста, који је рекао да ће бити довољно да га представимо само са Тим, није хтео да открије где је тачно чуо народну пословицу коју је цитирао: "Ама негде на интернету. Кружи па чујете. А кружи зато што свака нова надоградња Арча може да вам скрши систем, измени податке, читаву породицу отера у комунисте и сл. Али, све у свему, за сада сам задовољан и уживам у свом Арчију."

Последња вест каже да је Тим са најновијом надоградњом Арч Линукса имао среће, да је прошла глатко: "Уживаћу док траје, до неког несрећног апдејта. А онда...Шта знам, можда ћу се вратити на Убунту. Мада је то досадан дистро, нема надоградњи сваки час."

"А ја волим живот на оштрици жилета", закључио је Тим, а ми бисмо додали: као сваки арчер-пингвиниста.

Sudo Satirical

Претходно: Пингвиниста изгубио вољу за животом током инсталирања Џенту Линукса

Извор: Arch Linux User Incredibly Anxious About Next System Update
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Debian -- The Universal Operating System

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!