Пређи на главни садржај

Исламска држава губи битке али добија рат

- Исламска држава се повлачи у Мосулу , али зато у Манчестеру брзо напредује. Калифат је успешан у свом рату у Европи. Успон Џеремија Корбина, ултрапацифистичког вође Лабуристичке странке, који је за недавне нападе у Мачестеру и Лондону окривио "рат против тероризма", пре само шест месеци био би незамислив.

- Иако Калифат разара све на шта наиђе у походу, Европа реагује као да су у питању лоши манири који је се не тичу. Исламисти, међутим, тако не мисле.

- "Зашто је Исламска држава августа 2015. уништила храм Баалшамина у Палмири? Зато што су пагани, пре доласка ислама, у њему обожавали лажне идоле? Не, срушен је зато што је важан садашњим Западњацима, у чију културу спада љубав према "историјским споменицима", и жеља за упознавањем са веровањима других људи из прошлих времена. А исламисти желе да покажу да муслимани имају културу различиту од наше, њима својствену." - Пол Вејни, археолог

Cartoon Movement - Lengthening Shadows on a Bright Summer's Day

Исламска држава се распада - али преспоро. Прошло је више од две године од када је француски председник Франсоа Оланд обећао "бомбардоваћемо Раку". Пре или касније, Исламска држава ће бити сведена на малену енклаву без територијалног континуитета, а њен поглавар, Абу Бакр ал Багдади ће бити елиминисан. Али било би крајње опасно на те три године гледати као на кратак интервал. Ни нацизам није дуго трајао: "само" дванаест година на власти и пет у рату против Европе. А последице су, нажалост, још увек видљиве. Исто ће бити и са Исламском државом. И причаће се: три године ратовања и освајања и није тако мали успех када се бориш против свих.

Исламска држава ће за собом оставити терористичку инфраструктуру без преседана, са оствареним "резултатом": 277 Европљана за две године убијено на европском тлу.Да, Исламска држава се повлачи у Мосулу , али зато у Манчестеру брзо напредује. Калифат је успешан у свом рату у Европи. Успон Џеремија Корбина, ултрапацифистичког вође Лабуристичке странке који је за недавне нападе у Мачестеру и Лондону окривио "рат против тероризма", пре само шест месеци био би незамислив. Јасно је да Корбин за свој успех има да захвали крвопролићима у британским градовима.Исламска држава је на Западу напала: парламент у Отави; кафе у Копенхагену; плажу у Ници; зграду социјалних служби у Сан Бернардину; метро и аеродром у Бриселу; музички фестивал у Манчестеру; позориште, спортски стадион, ресторан и продавницу кошер производа у Паризу; цркву у Руану, божићну тржницу у Берлину; тржни центар у Стокхолму. И није тако лоше за "резервни тим" (JV Team), како Барак Обама назва Калифат.

Исламска држава се показала изузетно привлачном за уму, светску заједницу исламских верника: око 30 000 муслимана из читавог света - од којих  6 000 из Европе - је напустило своје домове и отишло да се бори под злослутном црном заставом Калифата. Исламска држава је успела да створи глобалну терористичку мрежу. Терористичке групе као што су египатска Ансар Бејт ал-Макдис, филипинска Абу Сајаф, либијска Ансар ал-Шарија, нигеријска Боко Харам, Кавкаски емират у Русији и узбекистанска Исламски покрет, али и друге, постадоше најбогатије терористичке групе у историји. Како рече Трампов саветник за "радикални ислам", Себастијан Горка: "Сви напади 11. септембра 2001. године једва да су коштали 500 000 долара. Исламска држава толико 'заради' за шест сати. Осећате ли се безбедно?"

Исламска држава је зло учинила "виралним". Западни свет је преплављен снимцима јавних погубљења новинара, касапљења заробљених војника, тргова сексуалних робиња, погубљења хомосексуалаца, и дављења, спаљивања и разапињања на крст живих људи. "Никада раније у историји терористи нису имали тако лак приступ умовима и оку милиона", пише Брендан Кернер, напомињући да "Исламска држава побеђује у рату на друштвеним мрежама". А зло, често, успева. Тако је један муслиман пре неколико недеља, у Паризу, кличући "Алаху акбар", убио Јеврејку Сару Халими, што мејнстрим штампа једва да је покрила, а неколико француских интелектуалаца je од власти захтевало да се то прогласи за случај антисемитизма. Исламска држава је онда појачала претње, толико да су сада чак и академски стручњаци за ислам, као Жил Кепел, стављени под полицијску заштиту.

Исламска држава је успела да за само пар месеци обрише Сајкс-Пикотове колонијалне границе, освоји пола Сирије, уништи читаве градове-историјске споменике као што је Палмира, дође до предграђа Багдада, и понизи ирачку војску - у коју су САД уложиле 25 милијарди долара. Стога није ни чудо што се многи стручњаци за контратероризам питају да ли Исламска држава, у ствари, побеђује.

Међутим, главна оставштина Исламске државе је разарање - и култура, и људи. Исламска држава је веома успешна у стварању празног листа папира, неке врсте исламске "нулте године", у којој ће, после апокалипсе, започети нова историја, девичански чиста. Калифат ће за собом оставити Блиски исток још више исламским, и пејзажно и демографски. Исламска држава је у неповрат однела читаве немуслиманске заједнице. Многи хришћански и јазидски градови у њеној орбити остаће занавек пусти, због покоља, прогона и бегства преживелих. Тако, на пример, нема више древне хришћанске заједнице Мосула.

У студији у недељнику Plos Medicine можемо прочитати да је Исламска држава побила око 10 000 припадника етничке и верске језидске мањине. Истаживачи процењују да је још 6 800 Језида киднаповано, од којих се више од трећине и даље воде несталим.

"С хришћанством у Ираку је готово", каже велики викар Англиканске цркве у Багдаду, Кенон Ендрју Вајт. Исламска држава је успела да у Ниниви, после две хиљаде година, више нема хришћана. Професор Амал Мароги, родом из Ирака, на скупу у организацији Института Хадсон, рече да се мосулска брана можда и може спасити од Исламске државе, али да језатирање ирачких хришћана означило "крај једне мирољубиве цивилизације". Или, речима једног коментатора, "Исламска држава побеђује када хришћани напуштају Блиски исток".

Џихадисти су недавно уништили римске статуе и артефакте на археолошком локалитету Дура-Еуропос код данашњег села Салхије. Исламска држава је разорила и остатке најпознатијих градова древне Месопотамије, од Нимруда до Хатре. "Размере уништавања су без преседана у новијој историји", каже Марина Габријел, координатор Иницијативе америчких школа за истраживања оријенталног културног наслеђа, институције која прати разарања што их чини Исламска држава.

Нимрудски зигурат, најспектакуларније светилиште древне Месопотамије - више не постоји. Терористи Исламске државе су разорили Јавну библиотеку Мосула, где су покрали или спалили 10 000 рукописа. Успели су да збришу читаву јеврејску историју истог ирачког града, уништили гробнице Јоне, Сета и Данијела. Калифату је пошло за руком да разори и први асирски град Корасабад. Али највеће разарање задесило је Палмиру, највреднији археолошки драгуљ Блиског истока. Palmyra delenda est. Исламска држава је затрла хиљаде година сиријске и ирачке историје, у прах претворила и такво благо као што је Балов храм.

Али иако Калифат разара све на шта наиђе у походу, Европа реагује као да су у питању лоши манири који је се не тичу. Исламисти, међутим, тако не мисле. Професор Пол Вејни у својој књизи о Палмири каже:

"Зашто је Исламска држава августа 2015. уништила храм Баалшамина у Палмири? Зато што су пагани, пре доласка ислама, у њему обожавали лажне идоле? Не, срушен је зато што је важан садашњим Западњацима, у чију културу спада љубав према "историјским споменицима", и жеља за упознавањем са веровањима других људи из прошлих времена. А исламисти желе да покажу да муслимани имају ултуру различиту од наше, њима својствену. Дигли су у ваздух тај храм у Палмира и опљачкали неколико археолошких локалитета на Блиском истоку да покажу да су другачији од нас и да не поштују оно чему се западна култура диви."

Из истог разлога је Исламска држава, после Палмире, напала музичке дворане и друге европске симболе западне цивилизације.

"Резервни тим" можда губи мечеве, али добија рат цивилизација. Хоће ли Запад бити у стању не само да ослободи Раку и Мосул, него и преокрене ову лавину туђинске културе што је кренула да га скрши.

Gatestone Institute

Препоруке:

- How Israel Seeks to Erase the Region’s History | Counter Information

- Политика Online - Исламска држава оптужила САД за уништавање џамије у Мосулу

- “Israel’s Secret Engagement”: UN Raises Alarm over “Contacts” Between Israeli Forces and Syrian Terrorists including ISIS-Daesh | Global Research - Centre for Research on Globalization


Напомена преводиоца: Аутор чланка је иначе уредник културне рубрике италијанског листа "Ил фољо" (Il Foglio (quotidiano) - Wikipedia). Са 16 страница на колико је излазио, "Ил фољо" је некада био најутицајнији италијански лист - за који је мало ко чуо осим уредника из других медијских кућа и политичара којима су се гаће тресле да их "Ил фољо" не помене у негативном контексту. Данас - не знам. Али, судећи по ционистички коректној поруци чланка, и даље настоји да даје смернице.

Исламска држава, наравно, није самородна појава. Чијим интересима најбоље служи? Интересима Великог Израела, али и ционистичке управе над Европом - ко ће се успешније супротставити муслиманском тероризму од стручњака "изабраног народа"?

Прилог истраживању јеврејског доприноса у стварању "европске нације" (ВИДЕО)

"...А то духовно вођство Јевреја, тежњу ка вођству, потврђују видео и речи нашег САВРЕМЕНИКА, Барбаре Лернер Спектор (Barbara Lerner Spectre), оснивача и директора "Паидеје", Европског института за јеврејске студије из Шведске."

И? Ако је тако, зашто сам изабрао да преведем Меотијеву ционистичку пропаганду? Зато што би овакав правац размишљања (и одговарајуће политике у погледу исламизма) Србија морала да искористи. Требало би и да га појачава - да се не деси опет да се турадија смирује балканским концесијама на трошак српског народа.


Аутор: Ђулио Меоти
Извори: ISIS Losing the Battle but Winning the War
и ISIS: Losing The Battle, But Winning The War | Zero Hedge
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на MX Linux

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de