Улога државе Албаније у техеранском терористичком нападу

Фотографија припадника Муџахедин е Халка преузета из Around 70 Mujahedin-e Khalq Organization members defect after arriving in Albania – al-Alam | InSerbia News

Одговорност за данашњи терористички напад у Исламској Републици Иран преузела је Исламска држава. Иран, пак, прстом упире на Саудијску Арабију, општепознатог агитатора за рат против Ирана и "ментора" Исламске државе и Ал Каиде.

Али постоји још једна група, таква да је и раније изводила терористичке злочине против иранске државе: Муџахедин е Халк, позната и као Народна муџахединска организација Ирана.

Циљ ове терористичке групе, по самоодређењу комунистичке, још од Исламске револуције 1979. године је исти - збацивање исламистичке иранске владе.

Муџахедин е Халк чине комунисти, али комунисти више но спремни да се одрекну идеологије зарад савезништва с било којом државом или групом која ће им помоћи у разарању Исламске Републике.

Током 1980-их, 1990-их и почетком 2000-их група је имала уточиште у Ираку, али ју је постсадамовска шиитска влада ирачка влада протерала из земље 2009. године.

Муџахедини комунисти су се онда преселили у Албанију, чланицу НАТО-а и ноторног спонзора полусекуларног-полусунитског тероризма на Балкану.

Припадницима Муџахедин е Халка у Албанији иде добро. Уосталом, као и главосечама Исламске државе, који су, по страни од пажње "међународне заједнице", од локалних мафијаша преотели највећи део трговине наркотицима у Албанији. Последице су погубне: политичку географију мафијашке албанске државе сада чине албанске корумпиране странке и поткупљиви политичари, комунистичка антииранска терористичка организација и Исламска држава.

Нема сумње да је тачно оно што тврди иранска Револуционарна гарда, да су у данашњу трагедију умешани Саудијци, али то не искључује могућност да је у терористичком нападу удела имао и Муџахедин е Халк.

Заинтересоване стране би морале крајње озбиљно да истраже да ли су Муџахедин е Халк и Исламска држава створили некакав савез, онако испотиха. Пакт муџахедина комуниста и главосеча могућ је из више разлога.

Пре свега, Исламска држава никада није извела ма и један терористички напад на територији Исламске Републике, а с обзиром на стабилност Ирана, мало је вероватно да би јој и сада тако нешто пошло за руком.

Друго, починиоци су морали да буду способни да пре извршења злочина продру дубоко у иранску територију - ни мање ни више него у Техеран, географски далеко и од Ирака и од Сирије - што је група Муџахедин е Халк, иако уз многе тешкоће, већ учинила више пута, јер јој припадници добро познају ирански терен, у сваком случају много боље него какав саудијски питомац из Исламске државе. Свеједно што им новац стиже из истог, саудијског извора.

Према томе, Муџахедин е Халк и Исламска држава су имали добрих разлога да се удруже и напад изведу заједничким снагама, или, у најмању руку, да постигну споразум о размени обавештајних података.

У оба случаја, држава чланица НАТО-а Албанија би била крива за прикривање и омогућавање тероризма, на шта Србија одавно упозорава.

Албанија је место где су стекли интереси Муџахедин е Халка, Исламске државе, НАТО-а и "Европе". Ако Иран заиста хоће да казни починиоце данашњег злочина, нека поразмисли и о својим традиционалним блискоисточним непријатељима, али и о Албанији.

The Duran


Напомена преводиоца: Муџахедин е Халк као могућег извршиоца злочина помиње и главни дописник иранске Прес ТВ из Париза Рамин Мазахери: Iran’s response to ISIL attack: Haha, that was nothing | The Vineyard of the Saker. Иранац каже да иза муџахедина комуниста стоји израелски Мосад, док Адам Гери говори о Албанији. Али, Албанија није држава кадра да самостално "хендлује" терористе. Поготово ако су то "Хиларини терористи":

- Hillary's Terrorists - Antiwar.com Original

- Iranian exile group removed from U.S. terror list - CNNPolitics.com

Дакле, Иранци нека поразмисле и о САД као организатору техеранског злочина, без обзира што власник "Дјурана" и његов сарадник не могу да тужакају сопствену државу.


Претходно од истог аутора: Глазгов: Протести шкотских побуњеника против британског режима

Аутор: Адам Гери
Извор: A communist terrorist group in Albania must be condemned by all friends of Iran
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на MX Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!