Пол Крејг Робертс: Путиново мишљење о Трампу после сусрета на Г-20 ће одредити нашу будућност


Cartoon Movement - for during Trump's meeting with Putin

Сусрет Путина и Трампа збиће се на фону аспирација Израела и неоконзервативаца, истих тежњи које одређују америчку спољну политику.

О чему се ради код Сирије? Зашто Вашингтон толико жели да сруши њеног легитимног председника? Чиме се да објаснити изненадна појава "муслиманске претње" у 21. веку? Да ли је преокупација Вашингтона "муслиманском претњом" уопште у складу с ратовима Вашингтона против Садама Хусеина, Гадафија и Асада, владара који су успели да потисну џихадизам? Шта објашњава изненадну појаву "руске претње", која се, без утемељења у чињеницама, изметнула у опасну русофобију?

Муслиманска претња, руска претња и лажи које су коришћене за разарање Ирака и Либије и користе се за комадање Сирије су измишљотине које служе остваривању аспирација Израела и неоконзервативаца.

Израелски лоби је напад на Светски трговински центар 11. септембар 2001. искористио  да од председника Џорџа В. Буша захтева "одлучујућу акцију за уклањање ирачког председника Садама Хусеина с власти": Project for the New American Century - Wikipedia и Iraq: A War For Israel.

Садам Хусеин био је секуларни лидер чији је посао био да савлада међусобну омразу шиита и сунита, и да ненасилним средствима одржава политичку стабилност у Ираку. Садам Хусеин, Асад и Гаддафи су успели да потисну екстремизам који доводи до џихадизма. Садам није имао ама баш никакве везе са оним што се десило 11. септембра, а Ирак, за његовог вакта, није био никаква претња Сједињеним Америчким Државама. Садам је био веран вазал Вашингтона због којег је и напао Иран, да сруши иранску владу по цену стотина хиљада живота.

Али уклањањем секуларних поглавара с ланца је пуштен џихадизам. Џихадизам је покренуо Вашингтон, када је побио секуларне лидере и државе им бацио у хаос.

Хаос у Ираку се проширио на Сирију, а требало би, надају се Израел и Вашингтон, и на Иран. Сирија и Иран подржавају Хезболах, народну војску с југа Либана, која је два пута отерала Израелске одбрамбене снаге послате да окупирају јужни Либан, да би Израел присвојио тамошње водне ресурсе.

Ратови неоконзервативаца на и против Блиског истока служе за уклањање влада које пружају војну и финансијску подршку Хезболаху. Ширењем џихадизма ближе Руској Федерацији, ови се ратови савршено подударају са политиком америчке светске хегемоније неоконзервативаца. Што рече Пол Волфовиц, негдашњи амерички подсекретар за одбрану:

"Наш први циљ је спречавање појаве новог ривала, било на територији бившег Совјетског Савеза или на другим местима, који ће представљати претњу какву је раније представљао Совјетски Савез. Ово је доминантно разматрање у основи нове регионалне стратегије одбране и захтева да се трудимо да спречимо било коју непријатељску силу да доминира регионом чији би ресурси, под консолидованом контролом, били довољни да генеришу глобалну моћ."

Израел жели да Сирија и Иран западну у хаос какав је Вашингтон изазвао у Ираку и Либији, да би могао да присвоји водне ресурсе јужног Либана. Ако Сиријом и Ираном завлада хаос налик ирачком и либијском, Хезболах неће имати неопходну војну и финансијску подршку за одупирање Израелским одбрамбеним снагама.

Неоконзервативци имају шире циљеве од Израела. Неоконзервативци желе Сирију и Иран захваћене џихадом да би се џихад прелио у Руску Федерацију и Кину. Кина има муслиманску област која се граничи са Казахстаном. Изазивањем унутрашњих проблема у Русији и Кини, неоконзервативци умањују могућности Русије и Кине да спрече амерички унилатерализам.

Ето, о томе се ради код Сирије. Све остало су бајке.

"Муслиманска претња" је стигла изненада, са нападима на Светски трговински центар и Пентагон 11. септембра 2001. године. Одмах су оптужени муслимани. Иако је америчка влада и данас признаје да није имала никаква сазнања о припремама за нападе, то јој није сметало да одмах сопшти ко их је извео. Наравно, немогуће је одмах знати ко је починилац напада о чијој припреми власти појма нису имале, али то је већ постало заштитни знак "терористичких напада". Да не буде забуне, на месту извршења "терористичких напада" обавезно се проналазе лична документа починилаца.

Сада већ има око 3000 архитеката и инжењера који свој углед стављају на коцку доводећи у питање званичну верзију урушавања небодера Светског трговинског центра. По њима, и науци доступној људском роду, званично објашњење урушавања треће зграде је апсурдно. Безброј је доказа шта се стварно десило понуђених на интернету и то не од преститутки, теоретичара завере и политиканата, него од правих стручњака. Лепо ви посетите сајтове Architects & Engineers for 9/11 TruthFirefighters and First responders for 9/11 Truth и Pilots for 9/11 Truth и мало истражујте, па ћете видети шта и неки страни државни функционери имају да кажу о бесмислицама америчких власти. Али Американци то не чине. Чињеница да један део америчког популуса, ма колики био, и даље верује у званичну лаж о 11. септембру је доказ тоталног неуспеха америчког образовног система, који Американце не учи да мисле. Наш популус једноставно гута све што му влас понуди, без обзира на апсурдност објашњења.

Одакле дође та "муслиманска претња"? Шта ју је произвело? 11. септембар се десио пре него што је Вашингтон разорио, делом или начисто, седам муслиманских држава, и побио и у беду бацио на милионе њихових становника муслимана који данас хрле у европске вазалне државе Вашингтона. Такви ратови против невиних могли би да изазову тероризам, али 11. септембар се десио пре ратова Вашингтона против муслимана.

Осама бин Ладен и Ал Каида су били савезници Вашингтона у борби против Совјета у Авганистану. Бин Ладен и Ал Каида сасвим сигурно нису могли да имају инсајдерских веза и информација толико да надмудре 17 америчких обавештајних агенција, Савет за државну безбедност, све обавештајне службе вазалних држава чланица НАТО-а, израелски Мосад и аеродромске безбедносне службе - четири пута у истом сату истог јутра.

Шта више, Осама бин Ладен у свом послењем видео снимку, чију су аутентичност потврдили независни стручњаци, каже да није имао никаквих мотива за такав напад и да с 11. септембром нема никакве везе. Уопштено говорећи, прави терористи преузимају одговорност за терористичке нападе свеједно да ли су их починили или не, како би ојачали покрет демонстрирањем својих могућности. Бесмилица је да би "мозак" покрета који је наводно одлучан да сруши Запад одбацио на тањиру понуђено највеће понижење икада нането некој великој сили. Сједињене Америчке Државе су биле потпуно понижене сопственом немоћи да ишта учине против шачице муслимана наоружаних само ножевима. Такво понижење је светски рекорд који ће трајати занавек. Немогуће је да би терориста, какав је наводно био Осама бин Ладен, одбацио такво постигнуће.

Па сама ова чињеница доказује да Осама бин Ладен и Ал Каида нису имали ништа с 11. септембром.

Свако ко верује у званичну причу о 11. септембру, као и свако ко верује да је Освалд убио Џона Кенедија, као и свако ко још увек верује да је Садам Хусеин имао оружје за масовно уништење и везе с Ал Каидом и да је користио хемијско оружје, свако ко верује у лаж о Тонкиншком заливу, или верује да је Сирхан Сирхан убио Роберта Кенедија, да је Русија напала Украјину, итд., сувише је застранио да би могао да буде избављен из Матрикса у коме животари.

Не знам да ли је тупавост, својство Западњака, својствена и народима Јужне Амеике, Африке и Азије.. Неки Венецуеланци, Еквадорци и Боливијци, чије владе је Вашингтон намерио да сруши, сигурно јесу свесни да нису господари своје судбине. Али колико је широко распрострањена свест о чежњи Вашингтона за светском хегемонијом? Једини знаци постојања такве свести су почетни и ограничени споразуми између Русије и Кине.

До дана данашњег, ниједна европска влада није увидела да постоји веза између ратова Вашингтона - које Европа подржава?! - и милиона избеглица из подручја захваћених ратовима Вашингтона који су преплавили Европу, намерних да живе од социјалне помоћи од новца европског платише чије ће жене силовати. Наслушасмо се свакаквих тугованки у вези са избеглицама, али ни једном не чусмо да поплава избеглица има везе с ратовима које Вашингтон води уз подршку и уз помоћ својих европских вазала.

Вашингтон је, током хладног рата, успео да се свету наметне као мирољубив, правдољубив и истинољубив принц на белом коњу, и у томе је био толико успешан да сада нико не види да никаквог принца нема, да је у седлу Сатана.

Зашто, после 16 година нељудских ратова против муслимана и побијених милиона људи, 11-их септембара нема сваки боговетни дан? Уместо напада сличних размера, имамо само терористичке нападе појединаца, којих је превише да не би били "лажне заставе", а какви су напади камионима у Француској и Енглеској, и убиства на концерту и у просторијама француске новинске редакције. Али у САД, код "Великог сатане" , нема ни тога. Што је малкице сумњиво.

11. септембар је био је изрежирани нови Перл Харбур неоконервативца, који је пружио изговор за ратове који ће поспешити спровођење како њихових, тако и планова Израела. Сами неоконзервативи су рекли да им је потребан "нови Пеарл Харбоур" како би започели с ратовима на Блиском истоку.

Зашто Американци и Европљани не знају за ту - чињеницу? Зато што САД и Европа немају независне медије. Имају преститутке.

Вашингтон је створио "руску претњу" када је Обамин режим Асаду напаковао употребу хемијског оружја и када је та намештаљка оманула. Премијер Велике Британије Дејвид Камерон је обећао да ће Велика Британија саучествовати у нападу Вашингтона на Сирију, али британски парламент је гласао "јок" - нема више прикривања ратних злочина Вашингтона. Онда је иступила Русија и рекла да нема потребе за ратом, ми имамо договор са Сиријом да сакупимо и у САД пошаљемо на уништавање сво сиријско хемијско оружје. Тако да САД то оружје сада могу да користе против наивних Руса, за хемијске нападе - "лажне заставе" у Сирији.

Закинути за остваривање ратних циљева, неоконзервативци су онда сукнули на Русију - како се ти Руси усуђују да сметају изузетној и незаменљивој нацији као што је Америка! Очитаћемо им лекцију, да се пуше! И онда је Вашингтон на легитимну владу Украјине нахушкао НВО на америчким парама - око пет милијарди долара по речима помоћника америчког државног секретара у лику љупке неоконке Викторије Нуланд: Victoria Nuland's Admits Washington Has Spent $5 Billion to "Subvert Ukraine" - YouTube

Не увиђајући колико је рањива, Русија је тада била усредсређена на Олимпијске игре у Сочију. Амерички државни удар  и насиље против руског становништва у Украјини дошло је као шок. Некадашња руска провинција, совјетским указом додељена Украјинској Совјетској Социјалистичкој Републици у саставу СССР-а, добила је неонацистичку владу коју је у Кијеву инсталирао Вашингтон, а ова одмах кренула да тлачи Русе, који су одговорили захтевом за поновно уједињење с матицом.

Русија је пристала да прими Крим због Севастопоља, морнаричке базе руске Црноморске флоте, али је одбила захтеве друге две руске области, Доњецке и Луганске. Без основа и залуд се надајући да ће убедити Европу да није агресивна, Русија је одбила да прихвати руске отцепљене републике - препустила их је на милост и немилост кијевским неонацистима, који их и данас нападају кршећи Мински споразум.

Руско руководство, због своје толерантности на провокације и увреде, америчким неоконзервативцима делује мекушно, па су кренули у сатанизацију Русије и њеног председника, и са захтевима за још санкција и војних база на руским границама. У складу с тим, Трамп је пре састанка с Путином, како пише Би-Би-Си, позвао Русију да пресстане с "дестабилизовањем" Украјине и других земаља, и да се "придружи заједници одговорних држава". А, шта кажете на извртање истине a la Trump?

Чежња Руса да их Запад прихвати могла би да доведе до компромитовања суверенитета Русије. Стога Вашингтон прорачунава колико би се суверенитета своје државе Руси одрекли  не би ли их Запад прихватио.

Руси су у опасности и због свог убеђења да је тероризам "глобална претња". Руско руководство је у заблуди што мисли да се с Вашингтоном може договорити да се заједно боре против тероризма. Руси напросто не могу да прихвате чињеницу да је тероризам оружје Вашингтона усмерено против њих и њихове државе.

Једини разлог зашто се муслимански тероризам појавио и зашто постоји је чињеница да му је творац Вашингтон. Вашингтон је џихадизам најпре користио против совјетске војске у Авганистану, затим против Гадафија у Либији, па када је Обама планирао да нападне Сирију, а што је блокирано британским "јок" и иницијативом Русије. Обама је напујдао Исламску државу да збаци Асада - по сведочењу генерала Флина, директора Обавештајне службе Министарства одбране САД у доба Обаминог режима, изнетом у интервјуу за "Ал Џазиру". Флин је рекао да је то била "намерна одлука" Обамине администрације, да пошаље Исламску државу да уклони Асада. Ето зашто је руска нада да ће са Вашингтоном створити заједнички фронт против Исламске државе одувек била само санак пусти, бесмислица.

Џихадизам је најбоље оружје за дестабилизовање Русије што га Вашингтон има. Зашто би Вашингтон помагао Русији да га уништи?

Превише је лажних вести и дезинформација што их шире западне преститутке, толико да утичу и на Русе, можда и на Кинезе.

Чак се и западни аналитичари који одбацују званичну причу о Сирији још увек држе лажи да је Асад диктатор.

Када се Путин буде срео с Трампом, мораће да процени да ли је Трамп прави председник или само још један у низу "фронтмена", паравана за моћне интересне групе које дрмају вашингтонском империјом.

Ако Путин закључи да је Трамп само параван, онда руском председнику нема друге до да се спрема за рат.

Paul Craig Roberts - Official Homepage

Претходно од истог аутора: Пол Крејг Робертс: За чије бабе здравље Вашингтон ратује већ 16 година

Аутор: Пол Крејг Робертс
Превод; Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Debian -- The Universal Operating System

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!