Раскринкано фалсификовање података који наводно доказују да постоји "глобално отопљавање"

Да, светски лидери, а посебно из Европске уније, нападају председника Трампа зато што је САД изузео из Париског споразума о климатским променама, споразума који би Американце оштетио за милијарде и милијарде долара, али нов извештај са анализом три сета података који се објављују под називом Просечна температура површине у свету - ГАСТ (Global Average Surface Temperature - GAST), података које су обезбедили НАСА, Државна управа за океане и атмосферу Министарства трговине САД и Центар за климатска предвиђања и истраживања "Хедли", доказује да је председник учинио праву ствар.

Према извештају "О валидности података" НАСА-е, НОАА-е и 'Хедлија' о просечним површинским температурама", за који су рецензије дали администратори, научници и истраживачи америчке Агенције за заштиту животне средине, Масачусетског технолошког института (МИТ) и других водећих америчких универзитета, ти подаци су тендециозно прилагођавани:

"У Извештају су идентификована најпроблематичнија прилагођавања података о површинској температури и квантификоване промене података из прошлости. Утврђено је да је свака нова верзија ГАСТ-а скоро увек показивала тренд линеарног раста загревања током читаве историје, што се успевало тако што су систематски уклањани подаци који су указивали на образац цикличних промена температуре. Тиме су се бавиле све три институције које су обезбеђивале податке за ГАСТ - и НАСА, и Државна управа за океане и атмосферу Министарства трговине САД, и Центар за климатска предвиђања и истраживања "Хедли".

Због тога је покушано да се овим истраживањем потврде тренутне процене ГАСТ-а. Коришћени су најбољи расположиви релевантни подаци: најбоље документовани и сагледани скупови података из и ван САД, као и глобални сателитски подаци који пружају много већу глобалну покривеност и нису искривљени услед негативних утицаја урбанизације. Поузданости сателитских података је допринела и њихова унакрсна провера са подацима добијеним помоћу метеоролошких балона.

Конклузивни налаз овог истраживања је да три скупа података ГАСТ-а нису валидно представљање стварности. Другачије речено, подешени ранији подаци, којима је уклоњен образац цикличне промене температуре, потпуно су у супротности са објављеним и веродостојним америчким и другим температурним подацима. Према томе, из три објављена скупа података ГАСТ-а не може сеизвести закључак да живимо у најтоплијем периоду од кад је света и века - што се тврди на основу намештених података.

Коначно, пошто је валидност података изнетих у ГАСТ-овима неопходан предуслов за валидност "Налаза о угрожености због угљен диоксида и гасова стаклене баште" Агенције за заштиту животне средине", ни ти налази нису валидни..." (цео извештај
: ef-gast-data-research-report-062717.pdf)

Наравно, то неће спречити вернике "глобалног отопљавања" да говоре да је све ово једна велика завера за уништавање Земље. Они ће тврдити да је нормално што се подаци о температури прилагођавају и да је то потребно из више разлога - што се ни у извештају не оспорава - али је чињеница да се то прилагођавање увек вршило тако да изложени подаци указују на стални раст температуре, да захлађења није било и да их нема:

"Нико не оспорава да је понекад потребно извршити 'прилагођавања' података добијених у раном добу мерења температуре, али би било логично да и прилагпђени подаци показују да је температура понекад расла, понекад падала. У том случају, утицај прилагођавања на линију температурног тренда био би неизвестан. Међутим, скоро свака нова верзија ГАСТ-а показује још већу узлазност линије тренда загревања."

Простије речено, докази су фалсификовани.

Што је лепо сажео Карл Денингер:

"Према томе, очигледно је да су подаци тенденциозно подешавани.

А пошто на основу таквих података створен план за пљачкање билиона долара - и пошто су возачи и индустрија већ опљачкани за стотине милијарди - очигледно је да смо сведоци највеће економске преваре у историји.

Апелујем на кривично гоњење сваке особе и организације укључене у ту превару, и да их се казни тако да буду одрани до голе коже." - Climate Alarmist Profiteers: Go To Prison in [Market-Ticker]


Прави подаци изгледају овако:

Графикон преузет са ZeroHedge.com

Али естаблишмент и његови јањичари фанатици "глобалног отопљавања" , без обзира на чињенице, настављају с наметањем прескупих редукција гасова стаклене баште, посебно угљен диоксида, и њиховог свођења на "нормалан" ниво.

Но Извештај им ипак смета, јер указује да нема никаквог "глобалног отопљавања".

Штавише, нико од поборника Париског споразума и других сличних иницијатива нема ни најмању представу о томе да ли и како "климатски" закони и прописи помажу или би требало да помогну у спречавању климатских промена. Добар пример је градоначелник Мајами Бича Филип Левин, који, уз сво копрцање, ни сам не разуме како би требало да функционише и Американцима буде од користи то за шта се залаже:
SHTF Plan - When the Shit Hits The Fan, Don't Say We Didn't Warn You.

Претходно на исту тему:

- Медијске "истине" о Антарктику, најновији пример

- Напред ка светској влади: "Гугл" плаћа научнике да протурају причу о глобалном отопљавању

- и још 12 чланака под ознаком Клима (Ознаке су на насловној страници, горе десно)


Аутор: Мек Славо
Извор: Research Team Slams Global Warming Data In New Report: "Not A Valid Representation Of Reality... Totally Inconsistent With Credible Temperature Data"
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на -у


Коментари