Русија и Кина стварају нови информациони поредак (уз помоћ српског издања "Спутњика")

Илустрација преузета из Russia and the West: An Information War - Russia Now

МОСКВА, 4. јул / ТАСС /. Руски и кинески медији стварају нови светски информациони поредак заснован на одговорности и искрености, чији је циљ побољшање медијске писмености публике, изјавио је први заменик шефа администрације Кремља Алексеј Громов обраћајући се учесницима трећег Форума руских и кинеских медија под називом "Нова будућност руско-кинеске сарадње и улога медија".

"Данас, медији у Русији, Кини и многим другим земљама, посебно у земљама чланицама групе БРИКС [Бразил, Русија, Индија, Кина и Јужна Африка - прим. ТАСС], стварају нови информациони поредак заснован на врхунском професионалном умећу, одговорности, искрености, поштовању публике и спремности да информишу и просветљују јавност", рекао је Громов.

Кремаљски функционер је истакао да је унапређење медијске писмености публике један од главних циљева овог новог поретка, додајући: "Истовремено веома је важно супротставити се покушајима монополизације медијског тржишта. У том смислу, мислим да смо постигли одређени напредак. Као што знамо, монопол, посебно у тако осетљивој сфери, често доводи до стагнације и опадања."

Високи руски званичник је нагласио важност одговорних активности медија у савременом свету, када се нове технологије често користе за стварање лажних информација и манипулирање јавним мњењем. "Највећи и најкредибилнији медији никако не би смели да буду необјективни и да се уплићу у информативне ратове, и да не маре за високе професионалне стандарде и етику савременог новинарства."

TASS Russian News Agency


Напомена преводиоца: Громов очигледно не чита српско издање "Спутњика". Ево данашњег примера спутњиковског рада заснованог на "врхунском професионалном умећу".

Руси пратили Кимову ракету: Није све како изгледа




© Sputnik/ Виталиј Анков

Лет балистичке ракете, која је у 2.46 лансирана са севернокорејског полигона, забележили су и пратили руски системи за упозоравање од ракетног напада, саопштило је Министарство одбране Русије.

Руски војни ресор је саопштио да се ракета Северне Кореје подигла на висину 535 километра и летела 510 километара, након чега је пала у централни део Јапанског мора.

Лансирање је изведено у супротном смеру од Русије и представљало је претњу за њену безбедност.

Параметри лета балистичке мете одговарају тактичко-техничким карактеристикама балистичке ракете средњег домета.

Јужнокорејска агенција „Јонхап“ је јавила да је Северна Кореја успешно лансирала своју прву интерконтиненталну балистичку ракету.

Спутњик Србија

И? Шта не ваља?

Наслов је у несагласју с текстом - шта "није све како изгледа"?

Је л' то да је "лансирање је изведено у супротном смеру од Русије и представљало је претњу за њену безбедност."? Да ли би Русија била безбеднија да је ракета испаљена у њеном правцу?

Будаласт текст. И далеко од тога да је изузетак. Западни медији јесу преститутке, али спутњиковштина је само пролиферација истог, нипошто не води "новом информационом поретку".


Претходно:  "Спутњик" као средство јужнокорејско-америчке пропаганде


 Извори: TASS: Russian Politics & Diplomacy - Russian and Chinese media creating new information order, Kremlin says и Руси пратили Кимову ракету: Није све како изгледа - Спутњик Србија
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на MX Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!