Зашто се недељник НИН извињава Јеврејима?

Прво вест - ако неким чудом не знате о чему се ради - а затим коментар.Није се играти са Јеврејима: НИН се извинио због насловнице


Београдски недјељник НИН упутио је данас извињење читаоцима које је повриједила насловна страна најновијег броја овог листа, на којој је Србија упоређена са нацистичким концентрационим логором Аушвицом.

У изјави за медије главног уредника Милана Ћулибрка и колегијума НИН-а наводи се да им није била намјера да увриједе жртве Холокауста, већ да критикују Владу Србије.

„Апсолутно нам није била намера да увредимо жртве Холокауста, већ искључиво да критикујемо Владу Србије за непоштивање важећих закона о раду и штрајку, које је сама предложила“, наводи се у изјави.

Констатује се да је насловна страна новог броја НИН-а „изазвала бурна реаговања“.

„Очито је да постоје читаоци које је повредила провокативна илустрација на насловној страни и њима се извињавамо“, пише у изјави.

НИН је на насловној страни најновијег броја објавио фотографију нацистичког логора са натписом „Рад ослобађа“ (Arbeit macht frei).


Извор: Није се играти са Јеврејима: НИН се извинио због насловнице • Фронтал.СРБ

Александар Јовановић / Ћирилизовано:


Нису ли у Аушвицу страдали и Срби, Пољаци, Руси, Цигани, Немци...а не само Јевреји? Изабрани народ и даље тврди да су нацисти (уз помоћ српских, хрватских, мађарских, француских итд. саучесника) у Другом светском рату убили шест милиона Јевреја у такозваном холокосту (термин у употреби тек од 1972. године, а пише се обавезно великим словом ако нећете да увредите његове творце, Јевреје, који под "Холокостом" подразумевају искључиво сопствено страдање, иако су признали да их у Аушвицу није убијено два и по милиона, како су с почетка тврдили, него милион.

Да ли је и та бројка тачна?

Да гасних комора за убијање Јевреја и других логораша у Аушвицу није било доказана је чињеница: Auschwitz Museum Director Reveals 'Gas Chamber' Hoax

Да је било милион јеврејских жртава тог логора такође је упитно.

Па, зашто и чему се НИН извињава посебно "жртвама Холокауста", Јеврејима?

Зато што чињенице нису битне, битно је шта хоће (и у Србији) најмоћнији лоби, којег и сами оснажујемо ћутећи о срамној одлуци намесничких власти да му се исплаћује милионска годишња одштета и "врати" нешто што никада није било његово него власништво појединаца.

Најзад, и мимо обичаја, овога пута нећу наводити изворе који подкрепљују то што тврдим. Истражујте сами, ако вас не боли чињеница да је добар део онога што "знате" о Другом светском рату - чиста лаж. Навешћу само једно име од кога можете поћи, Дејвид Ирвинг (David Irving), и снимак једног његовог предавања.

Коментари

 1. Анониман21. јул 2017. 22:08

  Ajde me malo prosvetlite. Ja nisam sa ove planete. Jel ovde zive iskljucivo jevreji ili postoji jos neko drugo zivo bice?

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Ако питате чему толико текстова о ционизму, Израелу и Јеврејима на "Ћирилизовано", то је зато што се та питања не обрађују у нашим медијима. А ако Вам није јасно зашто, онда заиста јесте "пали с Марса" и нема сврхе да Вам објашњавам.

   У реду?

   Избриши
  2. Анониман21. јул 2017. 23:51

   Ne, nisam mislio da ne treba da se pise o tome, mislio sam da su suvise forsirani. Zasticeni kao beli medvedi i razmazeni ko mala deca. Kao ono sa Sirijcima, mi cemo da vas bombardulemo, a vi nemate pravo da se branite. I jos ponesto, ali drugi put.

   Избриши

Постави коментар