Пол Крејг Робертс: Оде Трамп

Paul Craig Roberts - Official Homepage

Доналд Трамп као председник Сједињених Америчких Држава био је нада човечанства, или, тачније, нада дела човечанства који је свестан да изазивање сукоба између нуклеарних сила може бити погубно. Режими Клинтона, Џорџа В. Буша и Обаме су читаве две деценије руског медведа гађали свим и свачим. САД су се повукле из низа безбедносних споразума, и кршиле их, и спроводиле војне вежбе на руској граници - што Русија сматра претњом - и оркестрирале пуч у Украјини, вековној руској области, а све уз сталне лажне оптужбе против Русије.

Резултат ове безобзирне и бесловесне политике види се по саопштењу руског војног руководства од пре неколико недеља (које су амерички медији прећутали), где се каже да су руски војни планери закључили да Вашингтон припрема изненадни нуклеарни напад на Русију.

Што је нешто најалармантније што сам икада доживео. Јер сада када је криминално бесловесни Вашингтон уверио Русију да је главни субјект ратних планова Вашингтона, Русија нема другог избора до да се спрема да сама прва удари.

За време хладног рата, обе стране су имале више лажних узбуна да су нападнуте интерконтиненталним балистичким ракетама. Али, пошто су и САД и СССР радили на смањивању напетости, у таква упозорења није се сместа, олако поверовало, па је армагедон избегнут. Али данас, са политиком Вашингтона да стално повећава напетост, много је вероватније да би обе стране одмах поверовале у лажну узбуну. Прва следећа лажна узбуна би могла да доведе до уништења свог живота на Земљи, за шта би једини кривац био Вашингтон.

Трампов нагласак на нормализацији односа са Русијом био је велико олакшање људима довољно интелигентним да схвате последице нуклеарног рата. Међутим, таквих људи нема - у Вашингтону, Демократској и Републиканској странци, у војно-безбедносном комплексу и међу преституткама које се издају за медијске посленике. Тамо живе бића која би да Трампа униште зато што жели мир са Русијом.

Од 535 чланова Представничког дома и Сената, 530 их је гласало за закон којим се крши подела власти и овлашћења, и онемогућава да председник Трамп уклони санкције Русији. После таквог гласања вето би био бесмислен, па је Бела кућа најавила да ће Трамп потписати закон, и тиме се предати и одустати од декларисаног циља - обнављања нормалних односа са Русијом.

Пошто је закон ионако "ветоотпоран", Бела кућа сматра да би Трамп, улагањем вета, само потврдио оптужбе да је руски агент и да место председника користи да би штитио Русију, што би могло довести до покретања поступка за смењивање.

Међутим, постоје ствари које Трамп може да учини, и пошто је окончавање претњи Русији од суштинског значаја за избегавање рата, најважније је да Трамп учини све што може да се прекине с претњама, и спречи да војно-безбедносни комплекс, његова слушчад у Конгресу и преститутке увуку Америку у фаталан сукоб с Русијом.

Јуче сам у The Witch Hunt for Donald Trump Surpasses the Salem Witch Trials of 1692-93 рекао да би Трамп могао да у обраћању америчком народу оптужи Конгрес да крши принцип поделе власти и умањује овлашћења председника, чинећи незаконитим његова настојања да смањи опасну напетост између двају нуклеарних сила, напетост коју је створила претходна администрација.

Могао би Трамп да се обрати и Конгресу, да му поручи да му је закон неуставан и да га неће потписати - али ни ставити вето - него ће случај, ако Конгрес буде упоран да истера своје, предати Врховном суду САД.

Могао би Трамп и да телефонира немачким политичарима и крупним бизнисменима, онима који су санкције већ прогласили незаконитим и да, на рачун Немачке, служе само америчким пословним интересима, да им каже да натерају Ангелу Меркел да саопшти да Немачка, што значи и ЕУ, неће уважавати новоуведене санкциије. Без много труда, Трамп би могао да дигне на ноге и европску опозицију, тако да Конгресу може да каже да он, као председник САД, не може да дозволи да банда морона, тј. Конгрес, уништи Вашингтонску империју отуђујући Европљане. Ако би Трамп успео да наведе Европљане на акцију, успео би и у одбацивању закона, закона који није ништа друго до услуга Конгреса својим покровитељима из војно-безбедносног комплекса и енергетске индустрије.

Трамп је борац. А ово јесте Трампова битка. Ако Трамп одговори на изазов могао би да оствари потпуну победу - и он, али и сви ми - јер би цео свет стао уз њега, пошто на Западу нема никог другог ко би могао да смањи напетости што воде у нуклеарни рат.

Био сам згрожен глупошћу и лажљивошћу америчке либерално-прогресивистичке левице која се прикључила настојањима војно-безбедносног комплекса да уништи Трампа, зато што би му мир с Русијом одузео "непријатеља", толико важног за моћ коју има, уз сваке године све већи буџет. Наравно, у Америци више нема праве левице. Њих је развејала "идентитетска политика", која је творевина циониста - што је Гилад Ацмон лепо објаснио у својим књигама - а показала се врло ефикасном у уништавању гоја, наводећи их да се међусобно мрзе. По учењу идентитетске политике, сви смо жртве белих хетеросексуалних мушкараца, који су, је ли, женомрсци, расисти и уврнути хомофобни заљубљеници у оружје. Или, што би рекла Хилари, "Трампова олош". Стога, пошто је за Трампа гласала олош, шта друго преостаје либерално-прогресивистичка левица до да Трампа мрзи, и помаже војно-безбедносном комплексу да га уништи, чак и ако то значи нуклеарни рат.

Као што сам предвидео, Трамп не уме да састави владу која ће бити на његовој страни. У томе је потпуно омануо. Противрече му сви одреда, "његови": амбасадор САД у УН, државни секретар, саветник за државну безбедност, секретар за одбрану... Трамп је сам самцат у сопственој влади.

Дакле, требало би да се бори. Да се обрати америчком народу. Да организује бесне Европљане. Да ступи у борбу са криминално бесловесним Вашингтоном пре но што ти злочинци не утерају свет у нуклеарни рат.

Вашингтон је у 21. веку већ разорио седам земаља, делом или сасвим, и створио на милионе избеглица, који, заједно са имигрантима који траже избеглички статус, мењају састав европског становништва, да затру Европу какву смо познавали.

Што је Европи награда за вазалство према Вашингтону.

Па би Трамп требало да јој каже да обавести Вашингтон да је слугерањству крај.

Ако се Трамп не буде борио, ако допусти да га саветници-морони преведу у табор олигархије, онда ће се обрести у улози поглавице Американаца у рату против целог света. Као ратног "лидера", владајућа олигархија ће га подржати, али ће дупеглава либерално- прогресивистичка левица остати без руке храни,тељице пошто је обавила свој задатак, војно-безбедносном комплексу помогла да потре Трампову иницијативу за мир с Русијом.

Ево шта ја предвиђам. Трампов "персоналити" га тера на лидерство. И, пошто му је војно-безбедносни комплекс спречио мировну иницијативу, стаће на чело "лефтија", корумпираних демократа и републиканаца, и свих оних курвоштија што дефилују медијима заговарајући ратове против страног "непријатеља".

Трамп је већ увео нелегалне санкције Венецуели, надајући се да ће тако збацити демократски изабрану владу, и поново успоставити владавину Вашингтона преко групице Шпанаца-десничара, која одвајкада доминира Венецуелом.

Русија и Кина су имале прилику да Венецуели притекну у помоћ, да спрече да Вашингтон збаци њену демократски изабрану владу. Али обема силама је  недостајала способност предвиђања. Јер Вашингтон ће, пошто сруши венецуеланску, кренути у збацивање еквадорске владе, и укидање дипломатског азила Џулијену Асанжу. Када Асанж, под мукама, буде признао да је Викиликс руско-америчка организација коју финансирају Доналд Трамп и Владимир Путин, онда ће га убити, на радост дупеглавих Американаца. Потом следи пуч у Боливији и бразилске чисте политичара који нису на платном списку ЦИА-е.

А онда, онда ће Вашингтон Русију и Кину жигосати као одметничке државе, и окружити их базама са америчким нуклеарним и антибалистичким ракетама, захтевајући да се предају или ће бити уништене.

Личи ли вам ово моје предвиђање на фантазирање, на некакво "Бу!" за малу децу? Није, реално је. Врло.


Претходно од истог аутора: Пол Крејг Робертс: Трампов вето на нове санкције Русији био би бесмислен

Аутор: Пол Крејг Робертс
Извор: Trump’s Choices - PaulCraigRoberts.org
Превод: Александар Јовановић /  Ћирилизовано, на Debian -- The Universal Operating System

3 коментара:

  1. Sve istina. Hvala Vam na izboru tekstova. Samo jos da se svi pomalo priupitamo sta smo mi od ovoga shvatili? I ne samo mi. Je'l pet do dvanaest, ili je pola jedan? I, 'ocemo li kolektivno da se spasavamo ili svi zajedno? Sigurno je samo da je vrag odneo salu.

    ОдговориИзбриши
  2. Хвала Вама.
    За нас не знам, видећемо, али Руси изгледа не схватају о чему се ради, већ су почели да правдају циркузанера: Трамп: Закон о санкцијама који сам потписао је неуставан и погрешан - http://www.vostok.rs/index.php?option=btg_novosti&idnovost=103012
    А Робертс лепо рече - мада супротно ономе што је тврдио у претпоследњем чланку овде пренетом - да је Трамп могао да покуша да закон обори пред Врховним судом. Што није било безизгледно. Али...Зато сам на насловној страници ставио наднаслов "Стање редовно", тј. настављамо по старом. Руси нарочито.

    ОдговориИзбриши
  3. Sve me strah da se kladimo na copavog konja. Voleo bih da se varam. Uzgred, izvinite za latinicu, popravicu to.

    ОдговориИзбриши

Пишите српски, ћирилицом!